Sociální sítě
Nahoru

Jaeger-LeCoultre představil čtyři novinky v kolekci Master Control

Kolekce Master Control patří už od roku 1992, kdy byla představena, mezi nejoblíbenější, a to z mnoha důvodů. Jde o klasickou linii, která však respektuje pokrok a inovace. Právě u řady Master Control se poprvé začalo využívat tisícihodinového testování strojků (1000 Hours Control) před tím, než byly z manufaktury zaslány do obchodu a k zákazníkovi. Náročná a velmi rozsáhlá kontrola chodu hodinek v různých podmínkách dodává otestované časomíře punc kvality hodný certifikace chronometru.

Master Control Chronograph Calendar je elegantní klasika. Vyznačuje se ideálními proporcemi: 40mm pouzdro je vysoké 12,05 mm. Vylepšený automatický strojek, kalibr 759, vydrží v chodu 65 hodin a jeho práci můžeme pozorovat skrze safírové dýnko.

Letošní novinky, které již brzy dorazí do hodinářství Carollium, si zachovávají kulatý tvar pouzdra, velmi tradiční a pro značku signifikantní, tvarově připomínající modely z padesátých let, jako byly Futurematic, PowerMatic či klasický Memovox.

Varianta Master Control Calendar je obdařena zajímavou skočnou ručkou data. Ta každého patnáctého dne v měsíci doslova přeskočí ukazatel měsíční fáze, který je součástí mimostředné vteřinovky na pozici šest, a zastaví se na datu šestnáctého. Nestane se tak, že by ručka data narušila estetiku lunáru.

Co jistě zaujme, je nový materiál Le Grand Rose gold, který se u většiny novinek při výrobě pouzdra také používá. Jde o upravenou slitinu s přidáním palladia, jež si zachovává vysoký lesk a barvu po mnoho let. Mimochodem, všechny novinky jsou dostupné i v oceli, a jejich cena pro koncového zákazníka je díky tomu atraktivní. Právě ocelové verze budou na trhu dosptupné jako první.

Model Master Control Geographic se stane společníkem cestovatelů, je totiž obdařen ukazatelem druhé časové zóny včetně čtyřiadvaceti měst, které se zobrazují v prodloužené apertuře na pozici šest. Na pozici dvě je umístěno datum, spodní vložený číselník ukazuje čas v druhé časové zóně, pod ním se střídá čtyřiadvacet světových metropolí.

Uvnitř hodinek pracují vylepšené manufakturní strojky, jimž se zvýšila rezerva chodu až na 70 hodin. Automatický chod je praktický, hodinky se natahují pohybem zápěstí. Navíc jsou obdařeny křemíkovým krokovým ústrojím odolným proti magnetismu. Konstrukce strojků vychází z tolik oblíbeného kalibru 899, jenž je po léta hlavním pilířem kolekce Master Control.

Master Control Date je připomínkou vintage modelů, čistotu provedení podtrhuje drobné datum na pozici tři. Sekundová ručka je modřená a dodává stříbrnému číselníku dynamiku. Jednoduchost provedení podporují i indexy a tři arabské číslice.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.