Sociální sítě
Nahoru

Historička Lilia se pouští do dalšího projektu na podporu žen

Vystudovaná historička z Oxfordu a certifikovaná kněžka Lilia Khousnoutdinova začala připravovat další charitativní projekt zaměřený na ženy. Tentokrát zapátrala v evropské historii a vybrala třináct inspirativních žen, které byly ve své době výjimečné.

Když jsem studovala historii, a de facto i poté, co už jsem měla po studiích, jsem se setkávala s tím, že v historii existovaly ženy – malířky, vědkyně, bojovnice, spisovatelky a další, které vykonaly neskutečné věci a přesto jejich jména neznáme. Když jsem se pak seznámila s příběhem Matyldy z Canossy, o které jsem do té doby neslyšela a jejíž činy i ona sama mi přišly fenomenální, rozhodla jsem se projekt posunout dál, tedy do roviny skutečných žen – hrdinek Evropy. Právě těmito ženami se můžeme my ženy moderní doby inspirovat a zároveň prohloubit naše dějepisné vědomosti,“ říká iniciátorka projektu Lilia.

Projekt nazvaný Jsem žena #jsemevropa je volným pokračováním projektu Jsem žena #jsembohyne, který Lilia organizovala minulý rok. Z letošního projektu vznikne kalendář s fotkami významných historických žen, které ztvární známé úspěšné ženy.

Můžeme se například těšit na Annu Polívkovou, která ztvární Věru Čáslavskou, Olgu Lounovou jako Irenu Sendlerowou, nebo Patricii Pagáčovou, jež bude představovat Juliannu Géczy.

Výtěžek z kalendáře, jehož nafocení se ujala přední fotografka módních časopisů Ivy Morwen a o make-up a vlasový styling se postarala slavná makeup artistka Koki, půjde opět na charity.

Rozdělí si je mezi sebe nadace AutTalk Kateřiny Sokolové, Be Charity Barbary Nesvadbové a Krása pomoci Taťány Gregor Brzobohaté. Každá z těchto zmíněných žen bude v kampani také představovat jednu významnou historickou osobnost.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.