Sociální sítě
Nahoru

V Česku do safari? Jedině ekologickým hybridním vozem

Spolupráce Safari Parku Dvůr Králové a automobilky Toyota pokračuje také letos. Už v loňském roce si mohli návštěvníci zoo projet místní safari tichým a ekologickým modelem Yaris. Letos tento zážitek pokračuje, a místo zlatých „zvířecích“ aut již brzy dorazí ještě stylovější bílá.

Zoo Dvůr Králové i její Safari Park už zase otevřely své brány a s nimi vyrazily přímo mezi zvířata i dva vozy Toyota Yaris. Díky svému hybridnímu pohonu jsou mimořádně tiché, a tak okolo se procházející zvířata neruší. Téměř celou trasu navíc projedou na elektřinu, a tak nemají téměř žádné emise, díky němuž neničí okolní vzduch.

Pro návštěvníky safari parku, ale i pro ubytované hosty v Safari Park Resortu jsou i letos připravena k zapůjčení dvě hybridní vozidla Toyota Yaris pro projížďky do Afrického a Lvího safari. Doba projížďky je stanovena na 45 minut. Zapůjčení vozu je pro veřejnost zdarma, hradí se pouze jízdenka do safari. Rezervace vozu je pak možná na webových stránkách Safaripark.cz,“ vysvětluje ředitel Safari Parku Dvůr Králové Přemysl Rabas, jak celý projekt funguje.

V loňském roce byly vozy zlaté a ozdobené stylovými zvířecími motivy. Letos však dorazí malá změna: „Safari Park od nás letos dostane dva vozy Yaris bílé barvy a s novými safari motivy,“ prozrazuje Jitka Jechová, PR manažerka českého zastoupení Toyoty.

Přímo z oken vozů si návštěvníci z bezprostřední blízkosti prohlédnou zebry, žirafy nebo třeba lvy. Projížďka Safari Parkem tak patří mezi nejoblíbenější místní zážitky. Mezi ně patří například také den v roli ošetřovatele, návštěvníci se také mohou stát kuchařem a krmit zvířata nebo se podívat do zákulisí zoo. Pořádají se tu také zahradnické či sochařské workshopy.

Více z rubriky S dětmi

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.