Sociální sítě
Nahoru

Oficiální časomírou 36. Amerického poháru bude Omega

Historii Amerického poháru lze datovat zpět od roku 1851. Jedná se o nejstarší trofej mezinárodního sportu a stal se zdrojem tvrdých mezinárodních soupeření a velkolepých plachetnic. Nyní, když se blíží 36. ročník „Auld Mug“, oznámila švýcarská hodinářská značka Omega, že se ujala role oficiální časomíry této sportovní akce.

Pro značku Omega se jedná již o třetí milník v soutěži, a to od doby, co zahájila partnerství s posádkou Emirates Team New Zealand v roce 1995. Toto čtvrt století trvající partnerství přineslo také nový vzhled kultovních Seamaster Planet Ocean, které nově nesou také přízvisko 36th America’s Cup Limited Edition.

Jedná se o ocelový skvost, jehož maskulinní 43,5mm pouzdro vzniklo z nerez oceli a je korunováno otočnou lunetou s keramickou vložkou. V té je klasická stupnice mírně posunuta, a to o desetiminutový interval. Který je rozdělen na dvě pětiminutová pole – bílé a červené – sloužící k měření času do startu celé regaty. Na rozdíl od konkurenčních značek, které připravují hodinky pro jiné týmy, sáhla Omega zcela záměrně po opravdu odolné konstrukci hodinek, jež jsou vodotěsné do 600 m.

Všech 2021 exemplářů, které pro velké klání vzniknou, zaujme sněhově bílým číselníkem, nad kterým pracují dvě robustní ručky a jedna útlá sekundová, na jejíž protiváze nechybí připomínka Amerického poháru. O přesný chod se stará osvědčený kalibr 8900 s koaxiálním krokovým ústrojím a s nejmodernější certifikací Master Chronometer – je tedy abnormálně přesný a odolný vůči magnetickému poli. Na strojek s rotorem zajišťujícím nátah je navíc v dýnku vyveden průhled.

Hodinky by měly být dostupné i v Čechách, a to s cenovkou kolem 180 000 Kč.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.