Sociální sítě
Nahoru

Bezstarostné léto v Chateau Mcely

Luxusní rezort Chateau Mcely jistě není třeba příliš představovat. Hotelová restaurace obecně platí za jednu z nejlepších v zemi, o čemž vypovídá i pravidelné umístění v TOP 5 Maurerova výběru Grand Restaurant. Letošní rok Chateau Mcely představuje kalendář neformálních akcí pod názvem Bezstarostné léto.

Zdroj obrázku: Miki58 / Shutterstock.com

Původně lovecký barokní zámeček Mcely pochází ze 17. století. Během staletí získal vynikající pověst jako místo pro setkání vybrané společnosti z řad šlechty a literátů (navštívil jej například Rilke či Mark Twain). Po nástupu komunismu ale začal celý komplex velmi rychle chátrat – nějakou dobu sloužil bývalému režimu dokonce jako sklad armádního vybavení.

Naštěstí se o Mcely začal na začátku nového tisíciletí zajímat movitý americký podnikatel a filantrop Jim Cusumano, který budovu zrekonstruoval do současné podoby. Na designu a vybavení celého hotelu se významným způsobem podílela jeho manželka Inéz Cusumano. Nevšední hotel otevřel své brány v roce 2006 a od té doby získal několik ocenění, například cenu World Travel Awards v roce 2008. Inéz Cusumano také řídí svou vlastní značku přírodní kosmetiky Mcely Bouquet. Nabídku kosmetiky najdete na stránkách hotelu.

Krásný park obklopující zámek byl vybudován v anglickém stylu, takže je ideální na bezstarostné letní procházky. Ostatně jak udává sám hotel, „hosté se sem přijíždějí osvěžit, napojit se na magické vlny zdejšího kraje a hlavně na vlny své vlastní duše…“ K tomu také vybízí kalendář akcí Bezstarostné léto.

Možnosti vyžití jsou opravdu nepřeberné. Hosté si mají užít koupání v místním jezírku, projížďku na kole či skútru Vespa, relax v místních lázních, opalování na mcelské pláži, nebo třeba jen lenošení v parku na lehátku. Nudit se ostatně nebudou ani po večerech, kdy hotel láká na „vířivku pod hvězdami“.

Kromě naplánovaných akcí v kalendáři poběží do konce srpna nabídka Letní romance, která je určena všem párům. V ceně balíčku najdou dvojice kromě dvou nocí ubytování také poukaz na masáže nebo luxusní šampaňské.

Občerstvení během všech akcí si vzal na starost šéfkuchař hotelové restaurace Honza Štěrba, který při té příležitosti slavnostně představí 10. června nové menu. Šéfkuchař Štěrba v roce 2014 dosáhl ocenění nejlepší restaurace v ČR dle Maurerova výběru. Každý rok se umísťuje pravidelně znovu a znovu v TOP 5. Kromě kuchyně využívá i místního vlastní zámeckou udírnu. Při sestavování nového menu si jako vždy bral inspiraci z místní přírody a okolních lesů.

Hotel nabízí vedle vyhlášené restaurace také speciální balíčky lázeňských a relaxačních služeb. Pojďme si představit několik vybraných akcí Bezstarostného léta:

Trendy grilování; 5. července

Odpolední grilování si hosté užijí pod taktovkou šéfkuchaře Honzy Štěrby. Bude přitom používat speciální venkovní ohniště české výroby OFYR. Pro ochlazení od horkého grilu nebude chybět ani samostatný limonádový bar.

Letní kino a buřtíky u ohně; 19. července

Tradiční české opékání buřtů o ohně neminulo ani tento luxusní rezort. Vše však bude probíhat stylově na dece uprostřed anglického parku pod širým nebem. Samozřejmostí je sklenička dobrého vína. Ve 21:30 začíná promítání filmu v letním kině, ke kterému hosté dostanou podomácku vyrobený popcorn.

Zdroj obrázku: New Africa / Shutterstock.com

Champagne Time u jezírka a DJ Lumiere; neděle 9. srpna

Ochutnávku vyhlášeného šampaňského značky Haton si mohou hosté užít na lehátku, ve vířívce, nebo se rovnou zchladit v místním jezírku. Bezplatná ochutnávka se bude odehrávat od 15 do 16 hodin, po zbytek neděle za zvýhodněné ceny. Bublinky doprovodí svou hudbou a barvou světel DJ Lumiere

Mcelská dámská jízda; kdykoliv od pondělí do čtvrtka

Chateau Mcely přišlo i se speciální nabídkou pro dámy. Celodenní program zaručuje opravdu důkladnou péči, například šalvějový peeling, 90 minutovou aroma masáž či venkovní vířivku. O kvalitní chuťový zážitek se má postarat 3chodový oběd dle vlastního výběru ze stálého menu restaurace. Dámy si tak mohou odpočinout na ratanových lehátkách uprostřed klidného parku, zatímco si jejich mužské protějšky užívají třeba večer s kamarády.

Jehně v zemi s šéfkuchařem; neděle 16. srpna

Cenami ověnčený šéfkuchař Honza Štěrba tentokráte připraví hostům jehněčí kýtu marinovanou v tymiánu. Nebude se jednat o ledajakou přípravu, ale o pečení masa přímo v zemi. Jehněčí doplní kuskus salátek s koňakovými rozinkami a čerstvou mátou.

Sobotní prohlídky zámku, každou sobotu od 10:15

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.