Sociální sítě
Nahoru

Na Plovárně otevírá Molo, gastro a kulturní pop-up pod širým nebem

V zahradách Občanské plovárny otevírá gastro a kulturní pop-up stan Molo. Bistro bar s mezinárodní kuchyní, která se bude pravidelně obměňovat pod dohledem Jana Mužátka mladšího, nabídne také hudební a divadelní program, chybět nebude ani odpočinková zóna s lehátky na pontonech a výhledem na Vltavu. Koncept spojuje kvalitní street food gastronomii s kulturou. Otevření Mola proběhne ve čtvrtek 25. června.

Molo je nový prostor, kam Pražané mohou zajít na signature drink, ochutnat mezinárodní street food a poslechnout si na pontonech s výhledem na Vltavu živou hudbu nebo djs. Otevřeno bude mít každý týden od středy do soboty mezi 17.00 a 23.00 hodinou, po uvolnění vládních opatření se otevírací doba prodlouží.

Za konceptem pop-up bistro baru stojí šéfkuchař Jan Mužátko mladší, který vystudoval prestižní institut Paula Bocuse v Lyonu. „Molo je místo pro setkávání kvalitní gastronomie a kultury. Vytváříme prostor, který propojuje gastronomické i kulturní zážitky na jednom místě. Budeme se zaměřovat na street food v nejvyšší kvalitě a nabídku pravidelně obměňovat. Jsme na břehu Vltavy, chybět tedy rozhodně nebudou rybí speciality jako například hranolky ze pstruha s koprovou majonézou,“ představuje projekt Jan Mužátko a dodává: „Nechceme opomenout ani nabídku nápojů, právě dolaďujeme poslední detaily.“ Kdo preferuje pivo, bude si moct dát místní Lion z Pivovaru Národní, který se vaří v nedalekém areálu Voršilského kláštera ze 17. století na Národní třídě.

„Barů pod širým nebem s programem má Praha už několik. Otevřením Mola přispíváme k diverzitě pražské gastro a kulturní scény a věříme, že ji posuneme zase o kousek dál. Zaměřujeme se na vysokou kvalitu nabízeného street foodu, proto má celé menu pod palcem šéfkuchař Jan Mužátko mladší. Ceny ovšem zůstávají přívětivé,“ říká Petr Utěkal, šéf marketingu sítě Coloseum Restaurants, pod které Molo spadá.

Kulturní dramaturgie prostoru bude široká, Molo plánuje koncerty, djs večery, ale i pohybové divadlo či stand-up. Kromě toho budou na místě postupně k dispozici lehátka na pontonech, piknikové deky, frisbee či houpací sítě. „Otevíráme před létem, ale chceme, aby Molo fungovalo do prvního sněhu,“ doplňuje Petr Utěkal.

Opening Mola je naplánovaný na čtvrtek 25. června od 17.00 hodin. O hudební doprovod se postará dj N´zym, který roztančí zahradu Plovárny v rytmech Urban music, Funky a Soul Music. Šéfkuchař Jan Mužátko ml. připravil street food inspirovaný kuchyní ze všech koutů světa. „Na zahajovací večírek připravujeme New York style hotdog s trhaným hovězím, kuřecí křídla s asijskou omáčkou a sezamem či mexickou misku máslové kukuřice s tekutým čedarem a Jalapeños,“ zve na zahájení.

Více z rubriky Gastro

  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.