Sociální sítě
Nahoru

Kouzelné chvíle v Deer aneb snídaně až do odpoledne

Unikátní nabídka poklidných snídaní v příjemném prostředí středověkého dvora. A navíc až do třetí hodiny odpoledne. Takové jsou trumfy vyhlášené restaurace Deer, která boduje svou krásnou a prostornou terasou ve dvoře gotického domu U dvou jelenů o jedné hlavě v Michalské ulici. Elegantní prostředí se vzrostlým stromem a bohatou květinovou výzdobou představuje dokonalou oázu klidu a pohody v centru rušné metropole.

A co všechno najdete v nabídce? Nechybí samozřejmě klasika v podobě anglické snídaně, která je vedle masové varianty připravená též ve vegetariánské podobě, tedy s grilovaným tofu, houbami a avokádem. Mimořádně oblíbený je také módní avokádový toust s lososem či další snídaňová klasika v podobě vejce Benedikt s holandskou omáčkou a pečenou šunkou.

Pro Čechy bude největším překvapením slavný zapečený sendvič zvaný Croque Monsieur, jenž se objevil v Paříži na počátku 20. století v jedné kavárně na bulváru Kapucínů a velmi rychle se rozšířil po celém městě. Kombinace ementálu, bešamelu a šunky v máslovém toustu představuje malý kulinární klenot. Ten má ještě „dámskou“ variaci v podobě Croque Madame, kam se navíc přidává i vejce.

Na milovníky sladkého čekají palačinky, příznivci zdravé stravy zase ocení pestrou nabídku smoothies, třeba v kombinaci mrkev – zázvor či jahoda – jogurt. Závěrem ještě dodejme, že Deer má vlastní pekárnu a cukrárnu, takže je vše čerstvé a domácí.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.