Sociální sítě
Nahoru

Chronografy Carrera v novém vzezření

V rámci oslav svých 160. narozenin odhalila manufaktura TAG Heuer poměrně velké překvapení. Tím je zcela nový design ikonických chronografů linie Carrera, která se vůbec poprvé objevila na světové scéně už v roce 1963. Tehdy si své jméno vypůjčila od závodu Carrera Panamericana, jehož atmosféře dodnes vděčí za své charisma a energii.

Nové pojetí však s historickými závody do činění nemá vskutku nic – značka vsadila na mladiství vzhled, robustnost a dynamiku. A stejně jako nové Porsche 992 GT3 navazuje na věhlas slavné rodiny 911, tak i v moderním overalu oděná Carrera nese odkaz historie. Nabízí však vskutku nové standardy.

Ve švýcarském La Chaux-de-Fonds se konečně odhodlali a celé edici dedikovali svůj in-house navržený a ve své pobočce v Chevenez konstruovaný mechanický strojek Heuer 02. Značka se tak vymanila z pout dodavatelů a rozhodla se své klientele dopřát opravdu moderní Swiss made strojek, který na rozdíl od kalibrů dodávaných značka ETA či Sellita nabízí osmdesáti hodinovou rezervu nátahu – tedy téměř dvojnásobek doposavad nabízeného. V nové éře modelu tak při pátečním odložení hodinek vydrží nataženy až do pondělí, což v sekci chronografů nabízí například konkurenční Breitling či Rolex u hodinek Cosmograph Daytona. Jeho nadčasovou konstrukci, která je mimochodem připravena i na tourbillon, jež se snad brzy v tomto pouzdře také objeví, tvoří celkem 168 komponentů.

Hlavní novinkou je na první pohled ergonomicky střižené pouzdro, které v sobě snoubí prvky původního designu s nedávnou modulární koncepcí. Zůstaly tak výrazné leštěné nožky i integrovaný třířadý ocelový tah. Zatímco většina úprav podléhá současným trendům, TAG Heuer stále ještě neintegroval systém snadné výměny tahu za kožený řemínek či kaučuk, což v nabídce sesterské značky Hublot či Zenith již mají.

TAG Heuer vsadil u novinky také na emoce vycházející z barev, a tak klasickou černo variantu dotváří i verze se zlatými detaily, ale také edice v modrém či tmavě zeleném provedení. Dle současných nároků nechybí u třech edic také keramická luneta s tachymetrickou stupnicí.

Tři základní 44mm varianty v oceli byly naceněny na 150 900 Kč, zatímco provedení s detaily z hřejivého růžového zlata vyjdou na 172 900 Kč.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.