Sociální sítě
Nahoru

Golf week v Berouně ozdobila řada celebrit. Blýskl se Hejma i Šebrle.

Golf je hra náročná, ale nesmírně krásná. Říká se, že kdo jednou vezme do ruky hůl a postaví se na šťavnatý green, už ji z ruky nepustí. To potvrzují i osobnosti z řad českých celebrit, které tomuto sportu doslova propadly.

Své síly se o víkendu rozhodly poměřit na golfovém turnaji v Berouně. Sportovní legenda a moderátor Roman Šebrle golfem prý tráví alespoň hodinu denně, přitom se rozhodně nejednalo o lásku na první pohled.

Přiznám se, že golf mě vůbec nelákal. Přišel jsem k němu díky kamarádovi, který mě v Africe přemluvil, abych si to šel alespoň zkusit. Ke hraní tam nic nepotřebujete, takže jsem tomu dal šanci,“ vypráví Šebrle. Tehdy ani on sám nečekal, že z pár odpalů na dovolené se stane kariéra profesionálního hráče.

Skoro stejné množství času v posledních měsících na greenu v Berounském golfovém klubu tráví zpěvák Ondřej Hejma. „Jakmile bylo po karanténě otevřené hřiště, šel jsem hrát. Teď už nám pomalu začínají koncerty, ale jinak jsem chodil hrát prakticky obden.“ Hejma v turnaji za svými o víc, než dvacet let mladšími spoluhráči rozhodně nezaostával, naopak. Úspěšný den na hřišti navíc zakončil několika výhrami v charitativní tombole.

Spolu se Šebrlem a Hejmou vyrazil pokořit 18 jamek i herec Petr Vondráček. Ten svou golfovou kariéru má prý za sebou a letos stál na hřišti potřetí. „Můj strýc mě brával na golf už jako dítě a tehdy mě to vůbec nebavilo,“ prozrazuje. V „teenagerovských“ letech se však golfu věnoval na profesionální úrovni. „Podle mě je to zábava na celý život. Někdo hraje, aby ukázal drahé vybavení, někdo má rád dlouhé procházky po hřišti. Pro mě je to nekonečný boj sám se sebou, vždycky je co zlepšit.“

Na driving range dorazily i krásné ženy jako modelka a podnikatelka Romana Pavelková, která má zelenou kartu již pár let, ale ke hře se běžně moc nedostane. Většinu času na golfovém hřišti tráví prací, jelikož organizuje golfové turnaje a zajišťuje propagaci hřišť. „Golf znám hlavně z pohledu organizátora. Málokdy se mi podaří vyrazit přímo na hřiště, tak jsem dnes využila příležitosti si pořádně zatrénovat.“

Přidala se k ní herečka Sandra Nováková s partnerem Vojtěchem Moravcem. Ti golfové hole drželi sice poprvé v životě, ale nebáli se postavit profesionálním hráčům při charitativním odpalu. „Musím uznat, že mě to vážně chytlo, ani jsem to nečekala. Kdybychom měli víc času, určitě hrát začneme,“ říká nadšeně Nováková.

Více z rubriky Golf

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.