Sociální sítě
Nahoru

Pietro Gelato: Domácí zmrzlina s makronkou u Karlova mostu

Nejlepší domácí zmrzlina s výhledem na Karlův most, třicet dokonale vyladěných příchutí a k tomu ještě skvostná kolekce makronek. To je nabídka rozkošné cukrárny a zmrzlinárny Pietro Gelato, kterou má na starosti zkušený šéfcukrář Vojtěch Řehák. Právě on je ostřílený odborník, který zasedl již v několika tuzemských zmrzlinových soutěží jako rozhodčí.

Šéfcukrář Vojtěch Řehák se přípravě domácí zmrzliny věnuje již deset let, prošel speciálním zmrzlinářským kurzem v Itálii a nyní připravuje jak tradiční, tak kreativní příchutě. Ze stálic boduje pistáciová, jahodová a vanilková zmrzlina, které jsou vymazleny k chuťové dokonalosti. A překvapivě také zmrzlina z mučenky. „Základem všech našich zmrzlin jsou kvalitní suroviny, od stoprocentního ovoce až po kvalitní belgickou čokoládu,“ upozorňuje talentovaný zmrzlinář.

A jaké chystá na letošní léto novinky? Velkým překvapením by mohla být avokádová zmrzlina, která jistě potěší všechny hipstery, milovníci čokolády se mohou těšit na čokoládovou zmrzlinu s karamelem a mandlemi. V horkých dnech pak určitě zaujme nejen osvěžující okurková či rakytníková zmrzlina, ale též sorbet z červeného melounu.

Vojtěch Řehák ovšem v cukrárně Pietro Gelato nepřipravuje pouze dokonalou zmrzlinu, ale může se pochlubit také vzornou kolekcí elegantních makronek s chuťově výraznou čokoládovou, kávovou či malinovou příchutí. Všechny jeho zmrzliny i makronky jsou k dostání také v restauracích U Prince na Staroměstském náměstí – jak na nádherné střešní terase, tak na příjemné zahrádce naproti orloji.

„Přestože makronka musí být krásně hladká a lesklá, základem úspěchu je výrazná náplň, aby každý host poznal danou chuť,“ vysvětluje mladý cukrář, který se tajemství výroby makronek naučil přímo u pařížského cukráře. Podle něj už Češi makronkám zcela propadli a jejich obliba stále stoupá. Pro ně pak připravil překvapení v podobě kombinace makronky se zmrzlinou. To je něco jako Dolce vita na druhou.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.