Sociální sítě
Nahoru

Menu pro druhou polovinu léta v Buddha Bar Restaurant Praha

Mezinárodní koncept restaurace Buddha Bar kombinuje vytříbený styl panasijského kulinářského umění, hudební zážitky s rezidentním life dj, perfektní servis a unikátní prostředí inspirované celým světem, zejména pak Asií.

Tato fúze vytváří neopakovatelnou atmosféru, která zaručeně uchvátí všechny smysly. V restauraci si je tak možné užít špičkovou panasijskou a pacific rim fúzní kuchyni. Ochutnáte speciality šéfkuchaře Jana Voráčka, ale i takzvané signature dishes typické pro všechny Buddha Bary ve světě. A čím nově zaujme?

Grilovaný chřest: Pomalu vařený chřest metodou sou-vide s máslem, poté lehce ogrilovaný na lávovém grilu. Podáváno se svěžím dresinkem z shisa /japonská máta/ a zahradním salátkem.

New style hamachi sashimi: Tenké plátky „Sashimi“ z japonského kranase mají svěží a jemnou chuť, přidány jsou k nim domácí limetkový kaviár, čerstvý pomeranč, pomerančový olejíček, ředkvičky a nakonec jen mořská maldonská sůl.

Hovězí poke salát: Hovězí svíčková marinovaná ve speciální sladko-kyselé marinádě je opečená na způsob tataki/ zprudka opečené jen z povrchu/. Podává se se zahradním salátem s okurkou, kombinací cherry rajčátek, ředkvičkami a avokádem, to vše je promícháno se speciálním dresinkem z rajčat a japonského octa.

Grilované kuřecí supreme: Kuřecí prsíčko s kostí, které se speciálně dokrmuje kukuřicí, je marinované v medu s citrusem a poté vařené metodou sou-vide. Podáváno s chřestem a omáčku teriyaki, která je dochucená skvělou kombinací s yuzu-japonské limetky- specifické svou chutí a vůní.

Pekingská kachna: Oblíbená Pekingská kachna je před pečením glazovaná s hoisin omáčkou tak, aby kůžička zůstala co nejvíce křupavá. Podávána s mandarínskými palačinky potřenými sezamovým olejem, čerstvou okurkou, jarní cibulkou, pórkem a v neposlední řadě skvělou domácí hoisin omáčkou, která se připravuje z fermentovaných sójových bobů.

Chesecake z bílé čokolády a mučenky: Svěží chuť bílé čokolády s kombinací mučenky je doplněná korpusem z máslových sušenek, malinovou omáčkou, jahodovým cramble a čerstvou mučenkou.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.