Sociální sítě
Nahoru

Menu pro druhou polovinu léta v Buddha Bar Restaurant Praha

Mezinárodní koncept restaurace Buddha Bar kombinuje vytříbený styl panasijského kulinářského umění, hudební zážitky s rezidentním life dj, perfektní servis a unikátní prostředí inspirované celým světem, zejména pak Asií.

Tato fúze vytváří neopakovatelnou atmosféru, která zaručeně uchvátí všechny smysly. V restauraci si je tak možné užít špičkovou panasijskou a pacific rim fúzní kuchyni. Ochutnáte speciality šéfkuchaře Jana Voráčka, ale i takzvané signature dishes typické pro všechny Buddha Bary ve světě. A čím nově zaujme?

Grilovaný chřest: Pomalu vařený chřest metodou sou-vide s máslem, poté lehce ogrilovaný na lávovém grilu. Podáváno se svěžím dresinkem z shisa /japonská máta/ a zahradním salátkem.

New style hamachi sashimi: Tenké plátky „Sashimi“ z japonského kranase mají svěží a jemnou chuť, přidány jsou k nim domácí limetkový kaviár, čerstvý pomeranč, pomerančový olejíček, ředkvičky a nakonec jen mořská maldonská sůl.

Hovězí poke salát: Hovězí svíčková marinovaná ve speciální sladko-kyselé marinádě je opečená na způsob tataki/ zprudka opečené jen z povrchu/. Podává se se zahradním salátem s okurkou, kombinací cherry rajčátek, ředkvičkami a avokádem, to vše je promícháno se speciálním dresinkem z rajčat a japonského octa.

Grilované kuřecí supreme: Kuřecí prsíčko s kostí, které se speciálně dokrmuje kukuřicí, je marinované v medu s citrusem a poté vařené metodou sou-vide. Podáváno s chřestem a omáčku teriyaki, která je dochucená skvělou kombinací s yuzu-japonské limetky- specifické svou chutí a vůní.

Pekingská kachna: Oblíbená Pekingská kachna je před pečením glazovaná s hoisin omáčkou tak, aby kůžička zůstala co nejvíce křupavá. Podávána s mandarínskými palačinky potřenými sezamovým olejem, čerstvou okurkou, jarní cibulkou, pórkem a v neposlední řadě skvělou domácí hoisin omáčkou, která se připravuje z fermentovaných sójových bobů.

Chesecake z bílé čokolády a mučenky: Svěží chuť bílé čokolády s kombinací mučenky je doplněná korpusem z máslových sušenek, malinovou omáčkou, jahodovým cramble a čerstvou mučenkou.

Více z rubriky Gastro

  • Farma v Praze

    Restaurační sféra zaznamenala během roku 2020 velké zemětřesení. Mnoho provozů ukončilo svou činnost. Zůstali jen ti, kteří svým podnikům vdechli duši...

    Marek Zelený11.1.2021
  • PRU58 za oponou

    Štěpán Návrat je známý svými restauracemi Café Buddha a Benjamin. První jmenovaná je zaměřená na autentickou asijskou kuchyni. Druhou je Benjamin...

    Jan Pešek7.1.2021
  • Absolut Movement oslavuje diverzitu a soudržnost

    Absolut je právem řazen mezi nejkvalitnější výrobce vodky na světě. Prémiový alkohol, u jehož vzniku stál v roce 1879 „vodkový král“...

    Marek Zelený15.12.2020
  • Italské bombóny Leone v Čechách

    Tradiční bonbóny Leone s opravdovou chutí pravé Itálie jsou nově dostání exkluzivně v síti FAnn parfumerií a na jejich e-shopu. „Jako...

    Marek Zelený8.12.2020
  • Sněhový kopeček ze sítě Lagarto

    Zasněžený sladký kopeček se nemusí sjíždět na lyžích, ale také s vidličkou. První takový kopec je na severu Čech a jede...

    Marek Zelený1.12.2020
  • Italská módní značka Retrosuperfuture ve světě rumů

    Značka Havana Club se spojila s předním italským výrobcem Retrosuperfuture, známým zejména pro svoje barevné acetátové brýle, aby oslavily Havanu jakožto...

    Jan Pešek28.11.2020
  • Havana Club Tributo 2020 pro sběratele

    Havana Club, přední značka kubánského rumu jak na Kubě, tak po celém světě, přichází se zajímavou novinkou v limitované edici, kterou...

    Jan Pešek27.11.2020
  • Známe všechny nejlepší restaurace Česka pro rok 2021

    Nejprestižnější knižní průvodce po zážitkových restauracích celé České republiky se jmenuje Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021. Letos vychází v tištěné...

    Marek Zelený23.11.2020
  • Horké novinky v pekařství PAUL

    Když zima klepe na dveře, není lepší způsob jak se zahřát, než šálkem voňavého horkého nápoje. Hned tři teplé nápoje, které...

    Jan Pešek18.11.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.