Sociální sítě
Nahoru

Kristian Hynek představil své mtb, na kterém bojoval o přední místa na Swiss Epic

Duo Kristian Hynek a Martin Stošek ze stáje Future Cycling Northwave Team opět ve světě skvěle reprezentovali českou cyklistiku. Ačkoli jim restrikce a vládní nařízení jednotlivých zemí letos znemožnila účast na mnoha důležitých kláních v průběhu roku, podařilo se cyklistické dvojici nejenom zúčastnit, ale také vybojovat čelní příčky na enormně náročném pěti etapovém maratonu Swiss Epic. Ten se konal ve horském švýcarském středisku Laax od 18. do 22. srpna.

Ambasador hodinářství Koscom, Kristian Hynek, se spolu s týmovým jezdcem Martinem Stoškem dokázal probojovat až na třetí pozici, a to s drobnou desetiminutovou ztrátou za druhou dvojicí z italského týmu Trek-Perelli 1, kterou tvořil Fabian Rabensteiner a Samuele Porro. Na stupně vítězů se s šestnáctiminutovým náskokem nad českými reprezentanty postavil legendární Nino Schurter a Lars Forster z domácího švýcarského týmu Scott-Sram – nicméně jejich nesporná výhoda enormní znalosti celé trati je neoddiskutovatelná.

Kromě perfektních výsledků nás však zajímalo, jaké kolo vlastně jeden z nejlepších tuzemských „bikerů“ osedlal. „Kolo, na kterém jsem závody jel, pochází od značky Canyon. Jedná se o jejich nejvyšší celoodpružený model Lux CF SLX. Rám kola pochází víceméně ze sériové produkce, nicméně má varianta má trochu jinou povrchovou úpravu – potřebovali jsme totiž ušetřit pár gramů, a proto má méně laku, a to konkrétně laku, který je navíc daleko lehčí než u běžných prodejních variant. Jinak samotný rám je identický s tím, který je v aktuální nabídce značky,“ prozradil po závodech Kristian Hynek. A ihned dodává: „Rám Canyon je osazený komponenty Shimano XTR, zapletenými karbonovými koly Reynolds s plášti od Schwalbe a s odpružením, které obstarává americká značka Fox.“

Svým výčtem komponentů Kristian jen potvrzuje, že jeho Canyon se svou výbavou patří k tomu nejlepšímu, co se v současné době dá pořídit. Oproti sériovým modelům navíc využívá samozřejmě i wattmeter, stejně jako ultralehkou sedlovku, kterou však kvůli zátěži v terénu na Swiss Epic nevezl. „Kvůli technické náročnosti závodu jsem zvolil teleskopickou sedlovku od DT Swiss, což je letošní novinka. Nabízí sice jen pět centimetrů zdvihu, nicméně na využití v průběhu Swiss Epic to bohatě stačilo. Hlavní totiž je, že je vůči konkurenčním sedlovkám enormně lehká. Ve sjezdech tak výrazně pomohla a mohl jsem být rychlejší,“ uzavírá představování svého speciálu Kristian.

Canyon Lux SLX 9.0 v současné době vychází na stránkách výrobce na 139 799 Kč. Kristianova varianta se však svou hodnotou vyšplhala daleko výše, a díky drobným změnám v konfiguraci, a to na zhruba 210 000 Kč. S tím samozřejmě přichází i nižší hmotnost, nežli u sériové výroby, a to jen lehce nad 10 kilogramů.

Fotografie poskytl: Michal Červený

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.