Sociální sítě
Nahoru

U Prince sází na řemeslo a kvalitu

Žádné průmyslové produkty, vše poctivé a domácí, řemeslně připravené. Taková je filozofie restaurace U Prince, která díky fantastické lokaci patří k nejvyhledávanějším podnikům v centru Prahy. A ani na gastronomii se zde nic neošidí. Pekaři pečou vlastní chléb, kuchaři připravují řemeslnou pastu i fantastickou domácí zmrzlinu.

Sázíme na kvalitu a autentické chutě. Co můžeme, děláme si sami. Využíváme české farmáře a pro další klíčové suroviny jezdíme do Holandska, protože kvalita jejich produktů je špičková, přitom jsou k dostání za rozumné ceny. Díky tomu teď můžeme našim hostům na Terase U Prince nabídnout třeba čtyřistagramový T-bone steak z prémiového hovězího za 699 korun,“ vysvětluje Petr Bauer, výkonný ředitel prestižní gastronomické skupiny, kam patří vedle restaurace U Prince také Terasa U Prince s nádherným výhledem na Orloj či „zvěřinová“ restaurace Deer v Michalské ulici. A také zmrzlinárna Pietro Gelato.

Jednou z vyhlášených domácích specialit je čerstvá pasta. Mistr pastař Filip vyrábí několik druhů čerstvé pasty, ať už jsou to výtečné tortellini nebo ravioli plněné jelením masem, anebo „obyčejné“ spaghetti, které kuchaři připravují v české i italské verzi (na rozdíl od originálu je totiž Češi milují zalité smetanou). Dalším trumfem podniku je voňavý, čerstvě upečený domácí chléb či vynikající řemeslná zmrzlina z dílny cukráře Vojty Řeháka, který se proslavil také jako tvůrce křehkých a křupavých makronek.

Na Terase U Prince najdete skvělé maso připravené na legendárním grilu Josper okořeněné fantastickým výhledem. V restauraci Deer mají nejlepší zvěřinu v Praze. A v cukrárně Pietro Gelato můžete vyzkoušet návykové spojení domácí zmrzliny s těmi nejlepšími makronkami. Zkuste jogurtovou zmrzlinu s malinovou makronkou. To je prostě bomba.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.