Sociální sítě
Nahoru

Milujete jachting? Staňte se kapitánem lodi

Chodíte po přístavech a obdivujete lodě. Nablýskané motorové čluny. A pak zálibně sledujete jejich majitele, jak se pokojně plaví a kochají se krajinou. Jachting je oblíbená disciplína zejména v přímořských státech. Ale taky u nás. Už jste navštívili „jihočeské“ moře?

Kapitán nebo dobrodruh?

Vítr ve vlasech. Pocit absolutní svobody. Můžete být kýmkoli a dělat cokoli. Jste tu jen vy, paluba a spousta vody kolem. Nikde ani živáčka. Jen někde v dáli pluje další jachta a na obzoru se rýsuje opuštěný ostrůvek. Kdo si někdy nepřál být proslulým Jackem Sparrowem nebo odvážným mořeplavcem? Po několika letech sen nezmizel, jenom se změnil. Už nechcete být pirátem, ale toužíte po pohodě a klidu, který vám nabídne jen vodní hladina.

Kde, když ne v zahraničí?

V současnosti je situace náročnější. Vycestovat za jachtingem do vysněné destinace v zahraničí často nejde z důvodu omezení nebo obav. Ale skleslost není na místě! Už jste navštívili „jihočeské“ moře? Obrovská vodní plocha je jako dělaná na jachting a bezstarostné plachtění. A kde takové místo najdete? Na Lipně u Noe’s Sailing! Téměř 50 kilometrů čtverečních vodní plochy čeká jenom na vás.

Půjčte si loď

Na Lipně jsou na jachting připravení. Až dorazíte na místo, jednoduše si vyberete loď a vyrazíte. Na výběr máte průkazové lodě, ale i lodě, které si můžete půjčit, přestože žádný „řidičák na loď“ nemáte. Takže i když jste loď nikdy neřídili, můžete po krátkém zaškolení vyrazit na vodu s lodí, kterou v pohodě zvládnete. Jste ostřílený kapitán? Vyberte si loď, která se vám líbí, zvedněte kotvy a vyrazte.

Vyberte si z:

motorových člunů

elegantních malých plachetnic

plnomořských jachet

Prožijte jachting na vlastní kůži

Sen o vlastní lodi a dobrodružném životě vás neopustil? Prohlédněte si nabídku zážitkových balíčků a staňte se třeba kapitánem lodi na zkoušku. Vyzkoušíte si, jaké to je plánovat trasu a kombinovat ji se současným počasím. Naučíte se ovládat loď a navíc budete mít po ruce profesionálního kapitána.

Udělejte si vlastní kapitánský průkaz

Jachting a lodě vás naprosto pohltily? Možná byste rádi měli kapitánský průkaz a vyrazili třeba na moře. Nebo si pořídili vlastní loď. V Noe’s Sailing vám s přípravami pomůžou. Podívejte se na infografiku níže a zjistěte, který kapitánský průkaz budete potřebovat. Možná vás čeká milé překvapení – žádný nepotřebujete. To platí pro plachetnice do plochy plachet 12 metrů čtverečních nebo pro motorový člun do výkonu motoru 4 kW. Už jste si vybrali svoji vysněnou loď? Získejte potřebnou zkoušku.

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.