Sociální sítě
Nahoru

Podzim ve znamení donutů

Podzim bude v síti pekařství Hello! patřit nadýchaným donutům, tedy „americkým koblihám“, k jejichž celosvětové popularitě přispěly zejména americké detektivky a animovaný seriál Simpsonovi. Jejich historie je však mnohem delší, podle některých historiků sahá až do 15. století.

Jedná se o obdobu našich známých koblih, jsou také vyrobené z nadýchaného kynutého těsta, na rozdíl od koblih mají však uprostřed díru. Při smažení kynutého těsta totiž docházelo k tomu, že prostředek zůstával syrový. Řešením bylo buď přidat doprostřed náplň, která se nemusela tepelně upravovat, například marmeládu v případě koblih, nebo právě udělat do středu otvor a těsto se tak propeklo rovnoměrně.

V síti pekařství Hello! nabízí tuto sladkou lahůdku hned ve čtyřech verzích. Queen V ukrývá jemnou vanilkovou náplň a povrch donutu zdobí proužky vanilkové a čokoládové polevy.

Nutzila je plněná neodolatelným lískooříškovým krémem a posypaná křupavými praženými oříšky. Merry Berry s jahodovou náplní posypaná krystalkami cukru s jahodovou příchutí je poctou koblihové klasice a Holy Choc s čokoládovým krémem uvnitř a posypem z bílé, mléčné a hořké čokolády uchvátí všechny milovníky čokolády.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.