Oficiálním drinkem dvaadvacátého Designbloku, největšího tuzemského festivalu designu a módy, bude letos britský gin Tanqueray. Jeho kvality návštěvníci ocení od 7. do 11. října 2020 v unikátním historickém prostoru kláštera Svatého Gabriela, kde se stane součástí umělecké instalace.
Drink vám připraví hned několik barmanů u servírovacího „běžícího pásu“ Tanqueray Momentum. Označení Momentum neboli „moment hybnosti“ vyjadřuje nejen rotaci stroje, ale i perfektní navazující spolupráci barmanů při tvorbě drinku. Pohyb stroje k návštěvníkům dopraví hotové Perfect Gin&Tonic drinky poté, co se při procesu pásové výroby postará každý jeden z barmanů o exaktní provedení jedné fáze přípravy koktejlu.
Umělecká instalace si tak pohraje s kontrastem masové výroby, při které vznikne něco jedinečného. Pojízdný bar Tanqueray tak není barem v klasické podobě, ale především designovou instalací, která technicky dokáže obsloužit velké množství lidí a zároveň kulturně potěšit.
O tom, že je umění se špičkovými destiláty pevně spjaté, není pochyb. Tanqueray je jediným ginem používaným v nejprestižnější barmanské soutěži světa, World Class Competition.. Podstata dokonalosti samotného koktejlu The Perfect Gin&Tonic tkví nejen ve správné volbě kvalitních surovin, ale také v dodržení několika pravidel při jeho přípravě.
Dbá se na kvalitu a množství ledu, přesný poměr jednotlivých složek i na správné zdobení limetou v tzv. balonové sklenici „copa glass“. Spojení ginu Tanqueray London Dry, který je výsledkem čtyřnásobné destilace a jehož receptura zahrnuje právěčtyři rostlinné ingredience, na kterých London Dry gin v 18. století vznikl: jalovec, koriandr, andělika a lékořice – a průkopníka super-prémiových toniků, anglické značky Fever-Tree je pak doslova uměním správné mixologie.