Sociální sítě
Nahoru

Jaeger-LeCoultre: potápěčské hodinky z rodiny Polaris

Dva nové modely obohatily kolekci Polaris, jde o špičkové společníky potápěčů a stylový doplněk na souši. Polaris Mariner Date a Polaris Mariner Memovox jsou sportovně elegantní hodinky, které vzdávají hold svým předchůdcům z padesátých let minulého století. V nabídce je nově nabízí hodinářství Carollinum.

Kdybychom se vrátili v čase o sedmdesát let nazpět, zjistili bychom, jak zásadně se změnil svět potápěčů. Dříve to byl riskantní obor, kterému se věnovali především členové armády. Potápěčské hodinky sice již existovaly, ale parametrů, které od potápěčských hodinek žádáme dnes, nedosahovaly.

Právě značka Jaeger-LeCoultre přišla v roce 1959 s unikátním řešením pro potápěče – s automatickým strojkem Memovox. Ten pomocí zvuku varoval nositele, že je čas vrátit se nad hladinu. V roce 1968 pak představila hodinky Memovox Polaris s vnitřní otočnou lunetou a budíčkem, ten se mohl výrazně rozeznít i pod hladinou, byl pro zesílení zvuku obdařen třívrstvým dýnkem.

Dvě nové reference na toto dědictví značky navazují, odrazem moderní doby je pak norma ISO 6425 pro potápěčské hodinky, nejpřísnější certifikace pro parametry dekomprese, nároku na odolání magnetismu a korozi. Hodinky Polaris Mariner Date a Polaris Mariner Memovox odolají tlaku 30 barů, jejich 42mm pouzdro z oceli je osazeno safírovým sklíčkem i dýnkem.

Šroubovací korunka je obdařena oranžovým kroužkem, ten majiteli hodinek napoví, zda byla korunka zašroubována dokonale. Luminiscence Super-LumiNova zajistí modrou záři indexů a číslic, minutová ručka má na konci jinou barvu povrchu – v šeru září oranžově.

Hodinky Polaris Mariner Memovox s funkcí budíčku doprovází manufakturní kalibr 956, který však byl kvůli safírovému dýnku přepracován. Původně byl totiž gong zachycen na plném ocelovém dýnku, když se však pohled dovnitř hodinek otevřel, musel být přemístěn a je součástí pouzdra. Majitel hodinek tak může pozorovat pohyb kladívka v akci a sledovat chod strojku, který je dekorován Ženevskými pruhy. Pro obsluhu funkcí hodinek jsou určeny tři korunky. K nastavení budíčku a pohyblivého středového kotouče slouží ta horní, vnitřní otočnou lunetu ovládáme prostřední korunkou, nařízení času a hodin zajišťuje spodní korunka.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.