Sociální sítě
Nahoru

Seznam.cz pomáhá v boji s cizími jazyky

Určitě už jste někdy při brouzdání na internetu zažili situaci, kdy hledáte informace o zdravém stravování, dietách nebo cvičení, a stránka, kterou jste otevřeli, není česky. Pro některé z nás cizí jazyky nepředstavují žádnou bariéru, ale pro jiné to znamená konec porozumění textu a konec získávání dalších informací. Pokud však brouzdáte na internetu s pomocí chytrého českého Prohlížeče Seznam.cz, najdete v něm automaticky také překladač, který vám pomůže nejen s jednotlivými slovíčky, ale třeba i celou stránkou.

Určitě také občas zavítáte na internetu na cizojazyčné stránky. Ne pokaždé ale cizímu textu rozumíte, proto web zpravidla opustíte, nebo pracně kopírujete text, který pak vkládáte do internetových překladačů. S Prohlížečem od Seznam.cz tato nutnost odpadá. Jakmile si otevřete například anglickou webovou stránku objeví se vám nahoře ve vyhledávácím řádku ikonka psa s textem v bublině: »Přeložím stránku do češtiny«. Jde o pomocníka psa Krastyho. V případě, že na vás v Prohlížeči „vykoukne“ jeho hlava, znamená to, že přináší nějaké upozornění nebo nabídku.

Pokud se nacházíte na cizojazyčném webu, Krasty to automaticky pozná a nabídne možnost stránku přeložit. To samé udělá i s e-mailem. Konkrétně rozumí pěti jazykům, webové stránky přeloží po angličtině a němčině také z francouzštiny, španělštiny a ruštiny. Je tak možné dohledat a přeložit například nejmodernější diety po vzoru světových hvězd nebo aktuální trendy z oblasti fitness a zdravého životního stylu.

Na své si přijdete i v případě, že angličtině rozumíte, ale sem tam vám vypadne slovíčko z hlavy. Stačí na něj kliknout pravým tlačítkem myši a překlad rovnou uvidíte v rozbaleném menu. Celou větu nebo odstavec jde přeložit obdobně – pokud ho myší označíte, kliknete pravým tlačítkem a v menu zvolíte »Přeložit vybraný text«.

Krasty pomůže i při nákupech, a to v případě, když se v e-shopu díváte na výrobek, ke kterému na internetu existují články s recenzemi, umí je rovnou nabídnout v Prohlížeči. Naopak, pokud si čtete recenzi v podobě článku nebo videa, Krasty vám nabídne srovnání cen daného produktu.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.