Sociální sítě
Nahoru

Bezzrcadlovka Canon EOS R5 nadchne kreativitou

Fotoaparát Canon EOS R5, s cenovkou 122 990 Kč za tělo, je žhavou novinkou na trhu s bezzrcadlovkami. Přístroj EOS R5 profesionální třídy pořizuje statické snímky o rozlišení 45 megapixelů rychlostí až 20 sn./s.

Prémiový fotoaparát od společnosti Canon je vůbec prvním plnoformátovou bezzrcadlovkou podporující videa v rozlišení 8K RAW. V rychlosti a rozlišení se fotoaparátu Canon EOS R5 nic nevyrovná.

EOS R5 představuje nevídaný vývojový skok bezzrcadlových technologií, protože nabízí nejvyšší rozlišení ze všech přístrojů řady EOS. Procesor DIGIC X, snímač typu CMOS a objektivy RF zvyšují kvalitu obrazu po všech stránkách a umožňují dosáhnout rozlišení přes 45 milionů bodů. Pokrytí automatického ostření až 100 % plochy snímku s 5940 volitelnými body zaostření zajišťuje maximální ostrost objektu i za extrémně nízké úrovně osvětlení. V hořčíkovém těle izolovaném proti vlhkosti a prachu jsou umístěné dva sloty na paměťové karty.

Profesionálové mohou filmovat v interním rozlišení 8K RAW s 12bitovou barevnou hloubkou s využitím plné šířky snímače a dosahovat skutečně kinematografické kvality s průběžným automatickým ostřením se sledováním očí a tváře u lidí a zvířat. EOS R5 také nastavuje novou laťku pro ty, kdo filmují ve 4K. Zaznamenává 4K DCI (plný formát) a 4K UHD při snímkové frekvenci až 120p (119,88 sn./s) v kvalitě 4:2:2 s 10bitovou barevnou hloubkou.

Výsledkem jsou zcela plynulé zpomalené záběry ve vysokém rozlišení s plným výkonem automatického ostření. Uživatelé, kteří hledají nejvyšší kvalitu 4K, mohou využít režim 4K HQ, který vykresluje neuvěřitelně jemné detaily při snímkové frekvenci až 30p interním převzorkováním ze záznamu v 8K.

Do EOS R5 se vrací multifunkční ovladač vedle dotykového ovládání automatického ostření na náklopném a otočném displeji s úhlopříčkou 3,2 palce a rozlišením 2,1 milionu bodů. Fotoaparát obsahuje i režim Dual Pixel RAW umožňující upravovat ostrost a kontrast pozadí a osvětlení u portrétů i po pořízení snímku a rozšiřuje tak tvůrčí množnosti.

Elektronický hledáček (EVF) s úhlopříčkou 0,5 palce má obnovovací frekvenci 120 sn./s a rozlišení 5,76 milionu bodů. Poskytuje zcela realistický pohled na svět srovnatelný s optickým hledáčkem.

Více z rubriky Hi-end video

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.