Sociální sítě
Nahoru

Top´rezidence Pomezí nabízí luxusní vily i rodinné domy

Na samotné hranici pražské čtvrti Košíře pod vrchem Vidoule, jen pár minut cesty od smíchovského Andělu, vzniká unikátní příležitost k městskému bydlení uprostřed zeleně. Obytný komplex top´rezidence Pomezí v druhé etapě teď nabízí k prodeji také prémiové rodinné domy a exklusivní vily.

Základní ideou urbanistického návrhu tohoto obytného komplexu je „bydlení uprostřed zeleně“. V druhé etapě projektu top’ rezidence Pomezí tak do konce roku 2023 vznikne 59 komfortních bytů, 38 řadových rodinných domů a 5 exkluzivních samostatných vil, obklopených zahradami a zelení. Architektonická podoba komplexu, která využívá terasovité členění pozemků, díky němuž mají domy dostatek soukromí a zároveň výhledy do zeleně nebo na panoramata Prahy, je výsledkem spojení čtyř návrhů prestižních studií. Konkrétně anglického studia Bogle Architects, rakousko-českého sdružení ateliérů Baumschlager Eberle/Hnilička architekti a českého studia majo architekti.

Nabídka řadových rodinných domů top’ rezidence je opravdu pestrá. Vybrat si lze ze tří kategorií, rozdělených podle velikosti. Osmnáct domů řady F je dílem ateliéru Bogle Architecs a nese podobu moderního třípodlažního townhousu s terasami, předzahrádkou a zahradou s rozlohou 60 m2.

Celková užitná plocha pak tvoří 194 m2. Dalších dvacet řadových domů typu D navrhl rakouský ateliér Baumschlager Eberle Architekten ve spolupráci s pražským studiem Pavel Hnilička Architekti. Prostorné řadové rodinné domy 5+kk s předzahrádkou a zahradou mají užitnou plochu 250 m2. Velikost pozemku je 470 m2 a zahrada má rozlohu 231 m2. Jsou umístěné tak, aby obyvatelé každého z nich měli na zahradě maximum soukromí. Předzahrádka pak vytváří přirozený přechod mezi soukromým a veřejným prostorem.

Řadové domy typu E jsou pak uspořádány v zaoblených řadách, kaskádovitě ustupujících po svahu. Nabízejí jednak výhled do vnitřního parku s jezírkem, ale také na lesy přilehlého Přírodního parku Košíře-Motol. Užitná plocha domu v dispozici 5+kk je 219 m2, přičemž z celkové rozlohy pozemku 368,4 m2, je více než 127 m2 vyčleněno pro zahradu. Také tyto domy mají předzahrádku oddělující soukromý a veřejný prostor.

Celý obytný komplex je otevřený areál a v jeho dolní části vyroste také dětské hřiště či prostor pro piknik. „Velký zájem o bydlení v top‘ rezidenci Pomezí nás samozřejmě těší, ale u takto kvalitního produktu v dobré lokalitě se to dá očekávat. V brzké době navíc uvolníme do prodeje i rodinné řadové domy s cenami od 20–36 milionů Kč,” dodává Otto Koval, Obchodní ředitel KKCG Real Estate Group.

Více z rubriky Reality

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.