Sociální sítě
Nahoru

5 kroků k romantickému večeru, kterým oslníte i náročné protějšky

Každoroční oslava lásky už klepe na dveře a vy jistě přemýšlíte nad tím, jak svého partnera překvapit. Přestože to letos na romantický víkend v zahraničí zatím moc nevypadá, můžete popustit uzdu fantazii a připravit si tematický večer i u vás doma. A kde jinde se inspirovat než v Itálii – zemi umělců, vynikajícího vína a nejromantičtějších uliček na světě. Obklopte se tím nejlepším, co Itálie nabízí – výtečným proseccem, chutnými sýry, klasickou italskou hudbu, svíčkami a špetkou elegance.

Kvalitní prosecco je základ: Se slavnostními a výjimečnými okamžiky se odjakživa pojí šumivé nápoje a v případě Itálie se nemůže jednat o nic typičtějšího než prosecco. Doporučujeme vybírat takové, které v sobě snoubí vysokou kvalitu, tradici a eleganci. Všechny zmíněné atributy splňuje prosecco z produkce Fratelli Gancia, rodinného vinařství, které se může pyšnit výrobou vůbec prvního italského šumivého vína. Portfolio vinařství nabízí díky letitým zkušenostem s výrobou šumivých nápojů vedle původního muškátu, vyráběného už v roce 1864 a dodnes nabízeného pod názvem Gancia Asti, i výtečná prosecca, která okouzlí každého, kdo chce poznat chuť pravé Itálie.

Gancia Prosecco D.O.C. Brut v sobě snoubí intenzivní ovocnou chuť připomínající zelené jablko a květy akácie, tolik typické pro Itálii. Je svěží, příjemně sladké, mimořádně jemné a chuťově vyvážené. Skvěle se hodí k lehkým jídlům nebo čerstvému sýru a mořským plodům. Identita, řemeslná dovednost a místo původu jsou garancí mimořádné kvality vín Gancia už více než 150 let.

Lahodný sýr: Kvalitní prosecco si žádá také vytříbené párování. Zvolte lehké a jednoduché pokrmy, které nezastíní, ale naopak podpoří chuť výtečného prosecca. Rozhodně neuděláte chybu, když se rozhodnete pro již zmíněnou kombinaci s mořskými plody nebo čerstvými sýry.

Hudba pro pravou italskou atmosféru: Správně zvolená hudba dokreslí jedinečnost okamžiku. Její výběr by měl být pečlivý a osobitý. Pokud patříte k milovníkům klasické hudby, můžete zvolit repertoár klavíristy Nina Roty, jehož skladby doprovázely řadu významných Felliniho filmů, jako byl například Sladký život. Melodie z filmů Kmotr režiséra Francise Forda Coppoly a Romeo a Julie Franca Zeffirelliho se dodnes řadí k těm „nesmrtelným“. Ke klasikám rovněž patří Eduardo di Capua s písní O sole mio, Ernesto De Curtis i Giacchino Rossini. Nebo do svého výběru zařaďte hity od kapely Richi e Poveri se skladbou Sarà perché ti amo či chytavou písničku Bla Bla Bla od Gigiho d’Agostina.

Bez svíček to nepůjde: Jen málokdo si dokáže představit romantický večer bez svíček, a to obzvlášť Italové, kteří se společně s Francouzi řadí k nejvíce vášnivým národům. Nemusíte připravit cestu ohraničenou stovkami svíček, postačí pár, které krásně dokreslí atmosféru a dodají jinak obyčejnému pokoji romantický nádech.

Eleganci se meze nekladou: Itálie je rodištěm několika slavných návrhářů, jako byl Valentino, Mario Prada nebo Guccio Gucci, a právem se prohlašuje zemí módy. Proto zapomeňte na legíny nebo tepláky a zvolte slavnostnější outfit. Nemusí se jednat o oblek a dlouhé večerní šaty. Pohodlí by mělo být na prvním místě, a proto postačí i elegantní bílá košile a černé koktejlové šaty doplněné vhodně zvoleným líčením nebo šperkem.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.