Sociální sítě
Nahoru

Oslavte Valentýna s míchanými drinky jako od profesionála

Nenechte si zkazit romantickou náladu a valentýnské plány zavřenými restauracemi a bary. Užijte si letos se svou drahou polovičkou romantickou večeři a lahodné drinky jako od profesionálního barmana v pohodlí domova. Přinášíme vám inspiraci na koktejly z kubánského rumu Eminente pro ni a pro něj, které pro vás exkluzivně připravil ambasador a „cantinero“ rumu Eminente Jan Martiník.

Guayaba – Koktejl pro ni

Ingredience

3cl Eminente Ámbar Claro 3cl pyré z guavy (Ponthier – k zakoupení v řetězci Makro) 0,5cl cukrový sirup 3 lístky čerstvé bazalky Dolít Champagne

Postup: Všechny ingredience kromě šampaňského nalijeme do shakeru (případně do mixéru). Přidáme led a vše důkladně promícháme. Přelijeme do sklenice, na závěr dolijeme šampaňské a vše jemně zamícháme lžičkou. Ozdobíme lístky bazalky.

El Eminente – koktejl pro něj

Ingredience

5cl Eminente Reserva

0,5cl třešnový likér (Maraschino)

0,5cl pomerančový likér (Cointreau)

2cl červený vermut

pomerančová kůra

Postup: Všechny ingredience nalijeme na led do míchací sklenice (popřípadě rovnou do sklenice). Mícháme, dokud nejsou všechny přísady dobře vychlazené. Přelijeme do sklenice s velkou kostkou ledu. Na závěr ozdobíme pomerančovou kůrou, kterou nejdříve zmáčkneme pro intenzivnější aroma.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.