Sociální sítě
Nahoru

Jak správně pít šampaňské, aby byla chuť dokonalá

Vlajkový produkt francouzského vinařského domu G.H.MUMM v podobě MUMM Cordon Rouge je symbolem výtečnosti, názoru a exkluzivity. Ztělesňuje také ducha, který je hnací silou tohoto vinařství: úsilí o dokonalost, duch dobrodružství a pestrosti. Původně německá rodina Mumm jejíž rodokmen, který obsahuje řád baronů a rytířů, sahá až do 12. století, začala podnikat s vínem v roce 1761 v Kolíně nad Rýnem.

V roce 1827 založila rodina u příslušných úřadů Maison de Champagne G.H. MUMM ve francouzském Remeši. Od té doby je MUUM nejen šampaňským pro vítěze oslavující nové začátky, ale je především stylovým společníkem pro společné chvíle v rodinném kruhu, s přáteli, na výletě, prostě všude, kde jeho přítomnost z nich dělá chvíle výjimečné. Abyste ocenili šampaňské musíte ho ctít s jeho rituálem pití a vyhnout se určitým chybám. Jsou to právě některá pravidla a doporučení, která udělají z daného okamžiku ten jedinečný, aby chuť byla dokonalá.

Důležitý je správný výběr. MUMM Cordon Rouge nastavuje standardy toho co je možné, a oslavuje radost z nových zážitků. Každá láhev je ozdobena vysoce ceněnou Cordon Rouge neboli rudou šerpou Légion d’Honneur, poctou čestné legie a nejvyšším francouzským civilním vyznamenáním. Kdo by nemiloval to bohaté perlení, živou žlutou barvu, která svědčí o energii toho šampaňského. Jedině díky MUMM Gordon Rouge dáte svým zážitkům ještě větší možnost vychutnat si zcela nové možnosti s unikátním prožitkem. MUMM Cordon Rouge spojuje všechny, od aperitivu na terase přes nedělní oběd až po slavnostní přípitek.

Růžové variantě lahodného šampaňského v podobě MUMM Brut Le Rosé dominují odrůdy Pinot Noir a Chardonnay s přidáním Pinot Meunier. Každé šampaňské má svůj okamžik. Rosé si většinou spojujeme se zajímavým přátelským aperitivem, s romantickou chvílí nebo večeří a plně splňuje požadavky čistě ženské estetiky. MUMM Brut Le Rosé má jemnou lososově růžovou barvu a bohaté perlení. Vůni lesních plodů doplňují příjemné tóny červeného grapefruitu, jahod, třešní a červeného rybízu s lehkými tóny karamelu a vanilky. Le Rosé se vyznačuje delikátní a svěží chutí.

Správná teplota šampaňského zajistí chuť, kterou milujeme. Pokud je šampaňské příliš vychlazené, dojde ke zničení nádherného perlení, zatímco pokud je příliš teplé bude nadměrně pěnit. 8 až 10°C

je ta správná teplota pro neročníková vína. Pro udržení ideálního vychlazení po celou dobu vložíme láhev šampaňského do kbelíku naplněného do poloviny studenou vodou a kostkami ledu.

Sklenici šampaňského držíme za stopku a plníme do poloviny, maximálně do dvou třetin, aby byla uchována správná teplota. A jak by měl probíhat správný přípitek? První pravidlo: vstát. Poté pravou rukou zvednout sklenici vysoko a následně se napít, než se posadíte. Ať už je to cin-cin nebo na zdraví, důležité je podívat se jeden druhému do očí, nekřížit si paže a nepít dříve, než si ostatní přiťuknou se sklenicemi. Šumivé víno se dolévá, aby neztratilo perlení. MUMM je šampaňské, které je vždy součástí inspirativních osobností, chutná filmovým hvězdám, bylo u vítězství pilotů formule 1 a nechybí na oslavách designu a módy. Důležité je oslavovat společné chvíle při jakékoliv příležitosti a pokud by standardní velikost láhve nestačila, nabízí vinařský dům G.H. MUMM láhve o obsahu 3, 6 a 9 litrů.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.