Sociální sítě
Nahoru

Kniha Montblanc oslavuje krásu ručního psaní

Nová kniha s názvem Inspire Writing vydavatelství Assouline s textem Alexe Furyho zve čtenáře na nevídanou cestu do archivů značky Montblanc, průkopníka kultury psaní.

O peru se říká, že je mocnější než meč. Rčení, které opěvuje sílu komunikace, slov, jejich demokracii a univerzálnost. Každý se může chopit pera, aby vyjádřil svůj názor a emoce, a prosadit svůj vliv na okolní svět. Psaní umožňuje lidem zaznamenat svoje životy, vyprávět příběhy, zanechat po sobě stopu. Značka Montblanc je od svého založení v roce 1906 synonymem vznešené kultury psaní. Nabízí luxusní kvalitní nástroje s tradičním ručním zpracováním, funkčností a krásou, vytvářenou vášní řemeslných mistrů, které reflektují vysoká očekávání zákazníků.

V době moderních technologií je rukopis obzvláště cenný, je formou velmi osobního uměleckého vyjádření myšlenek člověka skrze jedinečnou estetiku. Přáním značky Montblanc je za pomoci svých per inspirovat lidi k ručnímu psaní, aby mohli tvořit a zanechat vlastní stopu. Jako housle Stradivarius či piana Steinway, psací nástroje Montblanc jsou precizními a jemně vyladěnými uměleckými výtvory, které slouží k vyjádření tvůrčího úsilí. Limitovanými edicemi per High Artistry vzdává Montblanc hold slavným spisovatelům, umělcům, objevitelům a úspěšným osobnostem. Skrze svá pera pak oslavuje sílu lidské ruky a její schopnost komunikovat jinak než mluveným slovem.

Kniha Montblanc: Inspire Writing vypráví pozoruhodný příběh průkopnického domu Montblanc, od svého počátku usilujícího o to, aby inspiroval lidi k psaní, a s perem v ruce umožnil jejich myšlenkám hladce plynout po papíru.

Kniha napsaná novinářem a spisovatelem Alexem Furym je protkaná archivními snímky, dokumenty a krásnými novými vizuály od fotografa Lazize Hamaniho. Odhaluje mnohostrannou identitu značky Montblanc jako vrcholu luxusu psacích potřeb pro všechny, kteří usilují o dokonalost a mají odvahu zanechat za sebou svůj osobní a stylový podpis. Kniha je také připomínkou zvláštní síly rukopisu a stopy lidskosti, kterou najdeme v každém ručně psaném dopise.

S každou ze svých speciálních edic Montblanc nadále podněcuje novou kreativitu připomínkou umělců, kteří tvořili v minulosti i těch, kteří tvoří dodnes. Povzbuzuje tak všechny k zanechání osobního, ručně psaného otisku, slovo za slovem.

Více z rubriky Umění

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.