Sociální sítě
Nahoru

Architektonický skvost v přírodní kulise hor a lesů

Jižní Tyrolsko stále posiluje své renomé a dávno není pouze zimní destinací. Není divu, že v oblasti rostou nové hotely neuvěřitelnou rychlostí. Letošní novinkou je Hotel Milla Montis, čtyřhvězdičkový klenot v Meransenu/Maransa, obci v regionu Gitschberg Jochtal, ve výšce 1414 m n. m.

Naším snem bylo stvořit něco zvláštního. Budovu, která ladí s okolím, ale zároveň se od něj odlišuje,“ shodli se zadavatelé Franziska a Roland Oberhoferovi. Proto si v soutěži vybrali jihotyrolského architekta a designéra Petera Pichlera. Peter Pichler se učil u slavné Zahy Hadíd, která navrhla mimo jiné podobu Messnerova horského muzea na Kronplatzu. Pichler později proslul využíváním výjimečných tvarů a současných materiálů.

Nyní jeho ateliér sídlí v Miláně a jeho portfolio se už pyšní i obdivovanou horskou chatou Oberholz v Obereggenu ve výšce 2096 m n. m., která připomíná hlavní loď katedrály. Mezi jeho další horské realizace patří hotel Tree Suites v Kitzbühelu a Tree Houses v Dawson Lake v USA.

Inspirace přichází, když plavu, pozoruji umělecká díla v muzeu nebo vnímám přírodu,“ prozrazuje Peter Pichler, a k přístupu svého architektonického studia říká: „Naše projekty přemosťují mezeru mezi interiérem a exteriérem a současným způsobem reinterpretují minulost. Při návrhu finálního projektu se necháváme inspirovat místní architekturou, která je zakořeněna v místě svého vzniku.

Kompozice hotelu Milla Montis, rozložená do čtyřech posunutých dílů, které odlehčují celkovou hmotu, vychází z tradiční regionální architektury, konkrétně z klasické dřevěné stodoly, ovšem v současném provedení. Při návrhu zakřivených figurálních prvků fasády Peter Pichler měl před očima prosté, osvědčené a klasické vidle.

Interiéry hotelu jsou provedené v alpském stylu a jsou jednoduché, funkční a nadčasové, s jasanovým dřevem a zelenými lodenovými textiliemi. Protagonistou projektu je však dřevo – zvenku tmavé, zvnitřku světlé. Hledáte osobitou identitu a tichou sílu vycházející z přírody? Jste tu správně.

Copyright: ©Milla Montis_Daniel Zangerl

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.