Sociální sítě
Nahoru

Palác Dlážděná: Luxusní bydlení s noblesou neorenesance

Bydlení přímo v historické části Prahy, zapsané na seznamu Světového kulturního dědictví UNESCO, je něčím výjimečným. Jen zřídka se právě v této prestižní lokalitě naskytne příležitost pro luxusní bydlení, ve kterém se unikátní kouzlo historie mísí s požadavky moderního života. Takovou příležitost nyní nabízí Palác Dlážděná, situovaný na jedné z nejstarších pražských ulic. Po zdařilé rekonstrukci se nyní tato neorenesanční perla v srdci Prahy díky společnosti PSN znovu probouzí k životu. Architektům se podařilo vrátit ji její původní bytovou funkci, s respektem k historickému odkazu, s důrazem na maximální uživatelský komfort, s využitím nových technologií a principů udržitelnosti.

Jak se žije v neorenesančním paláci?

Řemeslná zručnost starých mistrů v paláci reprezentuje nádherná štukatérská výzdoba, kterou září již uliční fasáda. Zdobí ji špaletová okna s obnoveným historickým obložením. Za pozornost stojí i interiérové a vstupní kazetové dveře, repliky původních dveří, nově navíc v bezpečnostním provedením.

Uživatelský komfort zajišťují i francouzská okna a prostorné balkony na dvorní fasádě s výhledem do klidného vnitrobloku. Tam pro obyvatele domu vyrostla odpočinková zahrada.

Palác Dlážděná nabízí mimořádné pohodlí i díky perfektnímu technickému vybavení, mj. v podobě větrání všech jednotek čerstvým vzduchem s využitím rekuperace tepla. Nové technologie provází i precizní vybavení současných značek jako Laufen a Laufen by Kartel, Hansgrohe, P.M.H. a Villeroy & Boch.

Moderním výtahem se dá dostat až na střešní terasy s vyhlídkou na nejkrásnější část Prahy. Na druhé straně budovy je připravený privátní wellness se stylovou saunou a posilovacími stroji. Našlo se tu místo i na podzemní garáže s automatizovaným systémem pro zakládání vozidel.

Mimořádná rekonstrukce a mimořádné úsilí architektů

Palác Dlážděná byl postaven na konci 19. století dle plánů architekta Václava Sigmunda. Za více než sto let existence prošel několika stavebními úpravami, bohužel ne vždy citlivými. I s těmi se museli vypořádat architekti PSN, současného vlastníka domu, ve spolupráci se studiem Jakub Cigler Architekti.

Interiéry i exteriéry objektu byly poznamenány úpravami, zejména přestavba z druhé poloviny 20. století objektu vzala mnohé z jeho historického vzhledu a kvality. Proto bylo snahou vrátit domu celkovou rekonstrukcí jeho původní reprezentativní a honosnou tvář, čistotu a materiálovou pravdivost,“ vysvětluje architekt PSN Jakub Žoha.

O společnosti PSN

Již od roku 1991 vytváří PSN vlastní portfolio nemovitostí, kde najdete ty největší architektonické skvosty, například Tančící dům, Dům módy na Václavském náměstí nebo mrakodrap City Empiria, třetí nejvyšší budovu v Česku. Společnost působí také jako významný český investor, který dlouhodobě deklaruje chuť investovat a probouzet domy znovu k životu. Palác Dlážděná, ale i další rezidenční projekty PSN jsou důkazem, že nezůstává jen u prázdných slov.

Akviziční tým PSN je k dispozici majitelům hodnotných nemovitostí nemovitostí, kteří chtějí jednat přímo s kupujícím. Bez zbytečných průtahů, bez provize, avšak s dokonalým formálním a právním servisem získají nejenom peníze, ale také jistotu, že o jejich nemovitost bude dobře postaráno. Vše duchu motta akvizic PSN: „Zachováváme hodnoty, které jste vytvořili.

Více z rubriky Byty & Penthouse

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.