Sociální sítě
Nahoru

Benjamin na cestách

Restaurace Benjamin, která oslovila michelinské komisaře, začátkem roku zkusila nabídnout službu – šéfkuchaři až do domu. Nikdo z celého týmu v čele se Štěpánem Návratem nečekal, jak velký zájem to vzbudí.

Nyní přichází s jarním menu, kterým objíždí Českou republiku. První sousta patří chlebu, máslu a pomazánce. Pak následuje Amuse bouche. Jako startovní chod je Siven, zelené jablko a křen. Kombinace, která nastartuje chuťové pohárky. Další je Celer, žloutek a kuřecí jus. Zdálo by se toto spojení převelice jednoduché a ono také je. Neuvěřitelná hravost a jednoduchost na talíři od šéfkuchařů z Benjamina. Příběh u stolu pokračuje a tentokrát se servíruje Jeseter, libeček a morek.

Většinou se dámy zarazí a přemlouvají se k ochutnání. Poté už následuje jen spokojená tvář. Připravujeme a hrajeme si s českou klasikou. Morek prostě k naší kultuře patří,“ dodává šéfkuchař a majitel Štěpán Návrat. Jako hlavní chod přichází Daněk, houby, cibule a jus. Těžší pokrm v závěru, o to s intenzivnějšími chutěmi. Sladkou tečkou je oblíbený Pribináček, jogurtová pěna a rakytník. Tento dezert byl opakovaně v několika modifikacích servírován v Benjaminovi. Sklízel a sklízí úspěch vždy. Protože Pribináček v podání Štěpána Návrata, Gavina Lewise a Jakuba Červenky je prostě jiný. Tato trojice je nevídaná, impulsivní, a hlavně velice profesionální. Možnost je mít doma k nezaplacení.

Cena při 4 osobách činí v případě 4 chodů 1 190 Kč na osobu, při 5 chodech 1 390 Kč. Cena se upravuje v závislosti na počtu osob a místu servisu. Objednávky na mailu norska@benjamin14.cz či na telefonním čísle 774 141 432.

Více z rubriky Gastro

  • Fantastické mušle

    Mušle svatého Jakuba jsou skvostným mořským plodem. Jejich chuť je báječná a nabízí tvůrčí prostor při jejich přípravě. Tohoto úkolu se...

    Marek Zelený9.8.2022
  • Tapas na grilu?

    The Bistro v pražské Londýnské ulici je jedním z nejvíce kosmopolitních míst v celé České republice. Nikdo nebyl tady doma víc...

    Marek Zelený8.8.2022
  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.