Sociální sítě
Nahoru

Festka slaví dekádu existence limitovanou edicí X

V rámci oslav svého desetiletého výročí vyrobila Festka deset kusů limitované edice každého ze svých tří nejprodávanějších modelů kol. Sjednocujícími rysy jejich designu, který vytvořil umělecký ředitel společnosti Tomáš Hnida, jsou surový karbon s grafikou provedenou v 24karátovém zlatě. Rámy jsou ve spodní části označené římskou číslicí X, symbolizující 10. výročí společnosti, stejně jako počet kusů limitované edice. Každé z výročních kol je dále označeno pořadovým číslem 1–10.

První kolo této výroční limitované edice je Festka Scalatore X – špičkový silniční model od Festky a černočerná karbonová kráska. Při této zvláštní příležitosti je dodáván výhradně s pečlivě vybranými komponenty, včetně klik SRM s integrovaným wattmetrem, kokpitu Darimo a karbonových kol Lightweight.

Festka Scalatore X

Druhé kolo z limitované edice je Festka Doppler X. Doppler, který byl uveden na trh v roce 2015, se pro Festku postupně stal ikonickým modelem. V nepříliš veliké konkurenci cyklistických rámů, vyrobených z kombinace titanu s karbonem, šla Festka proti proudu tím, že Titan použila na rovných trubkách a spoje vyrobila karbonové, zatímco ostatní výrobci volili opačnou konstrukci.

Festka Doppler X

Tento výroční model má jedinečnou povrchovou úpravu. Titanové trubky jsou potaženy pomocí technologie Diamon-Like Carbon (DLC) – moderní metody odolného povlaku používaného u výrobků vystavovaných tření a jiným příčinám opotřebení. V tomto případě je efekt vysoce dekorativní, zejména v kombinaci s pískovanými liniemi základního designu tohoto modelu. Toto kolo je nabízeno s pečlivě vybranými komponenty, včetně sady Campagnolo Super Record 12s, titanových klik Cane Creek, převodníků a rotorů kotoučových brzd Carbon TI, karbonových kol Lightweight Wegweiser EVO a karbonového kokpitu Schmolke. Řetěz KMC je také potažen metodou DLC, což zajišťuje jeho pevnost, odolnost proti korozi a snížení opotřebení a tření.

Festka Rover X

Třetím a posledním výročním kolem je skvělý zástupce nejmladšího modelu ve firemní flotile – Festka Rover X. V roce 2018, kdy byl model původně představen, se jednalo o vyvrcholení několikaleté práce ve výzkumu a vývoji a několika dílčích kroků k výrobě terénního kola se silničními řídítky a bez odpružení. Postupem času se pro kola tohoto typu vžilo označená gravel, neboli štěrkáč. Model je vybaven kokpitem ENVE a koly SES, sedlem Selle Italia SLR Boost a osazením SRAM Force eTap Wide 2x.

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.