Sociální sítě
Nahoru

Toyota vydá dluhopisy na rozvoj svého Woven City

Společnost Toyota chce vydat firemní dluhopisy na podporu iniciativ v rámci svého pilotního konceptu města budoucnosti Woven City. Emise v maximální výši 500 miliard jenů, tedy v přepočtu 4,65 miliardy dolarů, bude určená na projekty přispívající k naplnění cílů strategie trvale udržitelného rozvoje OSN.

Woven City je v rámci širší strategie Woven Planet prototypem města pro testování a vývoj technologií, jako je automatizovaná jízda, mobilita jako služba, osobní mobilita, robotika, inteligentní domy a umělá inteligence. Pro město Toyota vyvinula unikátní systém řízení provozu autonomních elektrických vozidel e-Palette ve veřejné dopravě.

Automobilový průmysl vstupuje do období největší transformace za posledních sto let a projekt Woven City je součástí těchto změn. Sama Toyota již před dvěma roky ohlásila přeměnu z původního výrobce automobilů ve firmu poskytující služby mobility.

Firma bude usilovat o vytváření nových služeb a produktů cestou propojování zboží, informací a měst prostřednictvím softwaru a technologií konektivity se zaměřením na potřeby člověka.

Výraz Woven, tedy protkaný, z označení Woven city a Woven Planet vychází z prapůvodní myšlenky zakladatele Toyoty Sakičiho Toyody pomoci ostatním, když vynalezl automatický tkalcovský stroj Toyoda, jenž nakonec vedl k založení automobilky Toyota.

Zároveň znamená „propletení“ ulic nezbytných k rozvoji a realizaci technologií autonomního řízení a služeb mobility. Výraz „Planet“ (planeta) pak symbolizuje touhu zanechat příštím generacím pouze krásný domov, což vyjadřuje celosvětový pohled na Zemi jako na „rodnou planetu“.

Více z rubriky Reality

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.