Dvoupatrová restaurace Pelikán je nový klenot v ulici Na Příkopech. Jedno s nejfrekventovanějších míst má své must have. Restaurace oplývá luxusem a vytříbeným vkusem. Špičkové jídlo je samozřejmostí a o kvalitním pitném režimu není pochyb.
Restaurace Pelikán disponuje dvěma bary. Jeden je umístěn v hlavní restauraci v 1. patře, druhý je v klubové částí v 2. patře celého historického objektu. Nabídky obou stanovišť jsou rozdílné, avšak šéfbarman je pouze jeden. Je jím David Lažan, který namíchá samozřejmě jakoukoliv klasiku, ale také je veliký kreativec a sám si vymýšlí drinky, které sklízí veliký úspěch. Zakládá si na jednoduchých kombinacích, které nejsou prvoplánové. Na ukázku lze zmínit Bylinkovou bouři, jenž je na bázi českého likéru Karlovarské Becherovky a čínského čaje. „Perfektně se hodí na úvod večeře i na samostatné popíjení. I ti, kteří neholdují bylinkám budou mile překvapeni, jak skvěle pitelný tento drink je. Mojí osobní specializací jsou koktejly na závěr večeře, ať už jako digestiv nebo drinky dezertního typu,“ dodává šéfbarman David Lažan.
V neposlední řadě díky sommeliérské dvojici Janu Curylovi a Martinu Mlejnkovi je výběr vín dechberoucí. V klasickém vinném lístku vína začínají na 790 Kč a končí cca na 30 000 Kč za lahev. Pokud host vyjde schody výše do klubu, najde zde opravdové vinné poklady. V nabídce jsou opravdu unikátní vína i za 100 0000 Kč.
Navíc bude mít restaurace Pelikán krásnou zahrádku přímo Na Příkopech, která bude v barvách luxusní alkoholové značky. Prémiová nabídka bude sázkou na jistotu.