Sociální sítě
Nahoru

Funkční artefakty pro sběratele od Pavla Strejčka

Nože Pavla Strejčka vynikají nejenom po estetické stránce, ale hlavně po té funkční. Vznikají vždy, stejně jako oblek či košile, na míru, a to dokonce dle velikosti ruky zákazníka. Každý je unikátem.

Konfekce nemá v malé brněnské dílně místo. Výrobou každého nože se Pavel Strejček zabývá sám od prvotního návrhu na papíře přes tepelné zpracování, až po kompletaci a samozřejmě tvorbu pouzdra. Podobně jako chirurg má celou operaci plně pod kontrolou a výsledný produkt je maximálně praktický, odolný a trvanlivý, přitom však s jistou dávkou elegance precizně zpracovaný do nejmenšího detailu.

Čepel z damascénské oceli. Rukojeť: roh vodního buvola, paroh sibiřského soba, americký ořech, lemování z nerezové oceli a fíbru. Záštita a koncovka z nerezové oceli, ručně šité pouzdro z hovězí kůže.

Zákazník má jistotu, že jeho nůž má hodnotu, příběh a charakter. Pavel Strejček vnímá nože především jako pracovní nástroje, vybírá si proto pouze osvědčené kvalitní materiály. Jiné by koneckonců neuspěly při náročných zátěžových zkouškách, kterými každá z jeho uměleckých kreací prochází.

Pod rukama Pavla Strejčka vznikají unikáty s jedinečným charakterem

Čeká je totiž budoucnost plná dobrodružství v profesionální sféře, tedy u lovců, myslivců, cestovatelů či kuchařů, výjimkou nejsou ani vojáci či příslušníci speciálních a zásahových jednotek. Některé typy jeho vojenských nožů byly používány v zahraničních misích v Afghánistánu v reálných bojových podmínkách.

Více z rubriky Zbraně

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.