Sociální sítě
Nahoru

S GeForce NOW si zahrajete hry s luxusní grafikou

Náročnost moderních videoher neustále narůstá a každý hráč ví, že je třeba svou herní mašinu pravidelně vylepšovat, aby si mohl vychutnat 100% zážitek. Dnes už to ale nemusí být nutně pravda a luxusní hry si tak v průběhu svátků může zahrát skutečně každý.

Díky streamingu skrze službu GeForce NOW společnosti NVIDIA je totiž rozjedete s maximálními detaily nejen na běžném pracovním notebooku, ale stačit bude i telefon. Výkon zařízení není podstatný, jediným limitem je rychlost připojení k internetu.

Ten totiž zprostředkovává přenos obrazu ze serverů, které k vykreslovaní her využívají vždy těch nejlepších grafických karet renomovaného výrobce. Na rozdíl od dalších platforem jako Google stadia tak poskytuje GeForce NOW ve FullHD rozlišení ostřejší obraz, Ray Tracing a DLSS. Ty jsou u jiných služeb nedostupné. Ve spojení s umělou inteligencí konzole NVIDIA Shield Pro navíc dává možnost dopočtu obrazu do 4K rozlišení, vhodného pro velké televizní obrazovky i High-End projektory.

Službu jsme otestovali prostřednictvím běžného ultrabooku a musíme podotknout, že nám vyrazila dech. Pracovní nástroj se rázem proměnil na herní monstrum, které strčí do kapsy i nové next-gen konzole. Díky podpoře herních obchodů Steam, Epic i GOG je dostupných her téměř neomezené množství. Nechybí ani nejočekávanější hra roku Cyberpunk 2077. A nejlepší na tom je, že pro kvalitní hraní s podporou RTX a DLSS není třeba utratit desítky tisíc za grafickou kartu, nebo celé PC.

Vše je dostupné po úhradě nízkého poplatku 269 Kč za měsíc. Roční předplatné pak stojí dokonce jen 2690 Kč. To představuje velké úspory dokonce i ve srovnání s hraním na herní konzoli, která na rozdíl od serverů společnosti NVIDIA bude podléhat stárnutí.

S hraním nebyl problém ani při použití iPadu. Jen je třeba pro dostatečnou kvalitu přenosu využít 5GHz WiFi. Společnost totiž nedávno umožnila využití služby prostřednictvím prohlížeče Safari. Vizuální orgie si tak nyní mohou dopřát i uživatelé zařízení společnosti Apple, kteří měli donedávna ke klasickým PC hrám omezený přístup. Se službou GeForce NOW si zahrají i dokonce i oblíbené Fortnite, který společnost Apple ze svého ekosystému nedávno vykázala.

My se nechali zlákat tradičním AAA titulem Shadow of the Tomb Raider, který se pyšní propracovanými stíny tvořenými technologií Ray Tracing a podporou DLSS. Jde totiž o detaily, které jsou zapovězeny uživatelům moderních konzolí a které si vychutnáte jen s výkonným PC, nebo streamingem od NVIDIA.

Stíny působí výrazně přirozeněji a technologie bere v potaz i to, kde se Lara pohybuje. Jsou tedy intenzivnější na volném prostranství a slábnou ve chvíli, kdy dorazíte do džungle, která svou vegetací brání slunci v přímém osvětlení oblíbené hrdinky. Atmosféru výrazně podtrhují i stíny vrhané menšími světelnými zdroji jako jsou louče, svíčky a umělé osvětlení městských scén. Hra tak působí téměř filmovým dojmem.

Skutečně nejlepší výsledky poskytuje streaming při využití s konzolí NVIDIA Shield Pro. Ta totiž nabízí možnost dopočtu obrazu pomocí umělé inteligence. Technologie zvaná AI Upscaling tak dokáže proměnit běžný FullHD obraz v úžasně ostré 4K a to bez ohledu na kvalitu zdroje obrazu. Vylepší nejen herní zážitky, ale také videa z Youtube, nebo staré rodinné nahrávky.

Ačkoli je služba GeForce NOW známá již delší dobu, tak nás poslední novinky a její aktuální úroveň přesvědčily, že streaming her dává smysl. Teď už jen chybí, aby naši operátoři konečně nasadili 5G sítě a trápit nás nebude ani dostupnost rychlého připojení.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.