Sociální sítě
Nahoru

Zařiďte si luxusní a moderní obývací pokoj, který vám bude každá návštěva závidět

Elegance, kvalita, nadčasovost. Tato tři slova charakterizují vaše bydlení a sociální postavení. Luxusní obývací pokoj na míru by měl reprezentovat vaše zájmy a potřeby. Jak byste si ho měli zařídit?

Masivní nábytek

Nábytek v obývacím pokoji by měl být buď z masivu, kovu nebo skla. Rozhodně se vyhněte levným materiálům z dřevotřísky. Takový nábytek kvalitní není ani tak nepůsobí. Nebojte se kombinovat různé materiály, které k sobě zdánlivě nepatří. Například světlé dřevo vypadá skvěle v kombinaci s černým kovem. Pokud jste vyznavači moderních materiálů, kombinujte sklo a lesk. Výběr barev je jen na vás. Moderní obývací pokoj můžete zařídit v čistě bílé, luxusní černé nebo s výraznými zlatými doplňky. Své místo si zde najde také brčálově zelená, temně fialová i hluboká modrá. Elegantní prostor si žádá tlumené barvy. Patří mezi ně šedá, černá, hnědá  a béžová.

Moderní a luxusní styl

Moderní a luxusní obývací pokoj můžete zařídit v jakémkoliv stylu. V tomto případě se kreativitě meze nekladou. V současné době je například velmi oblíbený skandinávský styl s japonskými prvky. Setkáte se s ním pod názvem Japandi. Spojuje skandinávský design, minimalismus a japonskou filosofii wabi sabi, která nachází dokonalost v nedokonalosti. Líbí se vám spíše rustikální styl? Pak sáhněte po opravdu těžkém masivním nábytku, klidně i z exotického dřeva. Doplňte ho kůží, přírodními materiály a čerstvými květinami.

Kvalitní sedací souprava

Sedací souprava je dominantou každého obývacího pokoje. Materiálem by se samozřejmě měla hodit ke zbytku pokoje. Luxusní sedací soupravy nabízí například elektrické funkce, mezi které patří polohovatelnost sedáků, nastavení hloubky sedu nebo sklopení do horizontální polohy. Další vychytávkou může být USB port pro nabíjení elektronických zařízení nebo malá chladnička ukrytá v područce sedačky. Velmi luxusně působí kvalitní kůže, u které je kladen důraz na design a funkčnost. Možná vám je ale příjemnější látka. V tom případě se poohlédněte po té s teflonovou úpravou povrchu pro snadné čištění. Je známá pod názvem AquaClean.

Luxusní koberce

Koberce místnost zateplí a dodají jí šmrnc. Vybírejte jen ty nejkvalitnější materiály. Patří mezi ně ručně vázané perské a hedvábné koberce. Jejich charakteristické barvy jsou vínová, modrá, béžová a zelená. Kvalita materiálu je v tomto případě velmi důležitá. Pravý perský koberec je vyrobený z ovčí vlny. Nikdy ne z umělých materiálů. Ty nejkvalitnější hedvábné koberce ženy na Blízkém východě vyrábí ručně až několik desítek let. Od toho se také odvíjí cena. Takový designový kousek je originál, který stojí až milion korun. Pokud tato částka přesahuje váš rozpočet, sáhněte po perském koberci. Ten pořídíte za několik desítek tisíc. V každém případě jsou perské koberce nejen krásným doplňkem, ale také výhodnou investicí. Postupem času jejich cena roste a dědí se z generace na generaci.

Výrazné doplňky, květiny a osvětlení

Obývací pokoj bez doplňků a květin je jen místnost bez duše. V interiéru se krásně vyjímají velké dřevěné lucerny, vonné svíčky nebo difuzéry. Prostor nejen osvětlí, ale také provoní. V případě vonných svíček a olejů vybírejte jen ty přírodní ze sójového, včelího nebo kokosového vosku. Mezi luxusní vůně patří patchouli, koření, citrusy, santalové dřevo nebo vanilka.

Květiny volte dle stylu vašeho obývacího pokoje. Moderní sklo a lesk vynikne v kombinaci s jemnými liliemi. Naopak Japandi styl ocení květiny s velkými listy nebo bambus v květináči.

Nezapomeňte také na deky a dekorativní polštářky. Satén, len, vlna, hedvábí, damašek a 100 % bavlna jsou materiály, které dodají vašemu domovu na útulnosti.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.