Sociální sítě
Nahoru

Medová bio kosmetika pro nejmenší

Značku Mybee založila včelařka Markéta Slánská z Francovy Lhoty. Sama dobře ví, jak snadno může nevhodně vybraná kosmetika podráždit dětskou pokožku. Každou svou recepturu zdokonalovala a testovala jak na vlastním synovi, tak na dětech kamarádek. Dlouhodobé úsilí přineslo výsledek v podobě dětského tělového oleje Maminčino pohlazení, který s nadšením odsouhlasil Markétin syn. Brzy na to „schválil“ i zinkovou mast s měsíčkem lékařským.

Dětský tělový olej Maminčino pohlazení s přirozenou vůní marcipánu, 50 ml za 270 Kč, zinková mast s měsíčkem lékařským, 60 ml za 290 Kč, my-bee.cz

V období nošení plenek je jemná a v podstatě bezbranná pokožka miminka náchylná k opruzeninám, které udělají plačícího mrzouta i z toho nejhodnějšího andílka. Zinková mast s měsíčkem vytváří nejen perfektní ochrannou bariéru mezi pokožkou a vlhkostí pleny, ale je také výborná na zklidnění různých zarudnutí, pupínků, štípanců a dětských ekzémů.

Uklidňující a protizánětlivý oxid zinečnatý bez nano částic v kombinaci s hojivým extraktem z měsíčku lékařského doplňuje olivový, konopný a tamanu olej. Bambucké máslo ceněné pro vysoký obsah alantoinu a vitamínů A, E a F zase pokožku zvláčňuje, mast je proto vhodná i pro kojící maminky, které potřebují ošetřit bolavé bradavky.

Olej Maminčino pohlazení obsahuje mandlový, makadamiový, meruňkový a jojobový olej – všechny vhodné pro kojeneckou pokožku, kterou důkladně hydratují a vyživují, avšak nezanechávají na ní mastný film a pocit ulepenosti. Čas na jeho použití přichází vždy po večerní koupeli, příjemnou tečkou je marcipánově sladké aroma meruňkového oleje, které povznese jemnou masáž na mimořádně příjemný zážitek jak pro dítě, tak pro matku.

Více z rubriky Průvodce českou kosmetikou