Sociální sítě
Nahoru

Veletrh Watches & Wonders přinesl nové Hermès H08

Produkce mechanických hodinek Hermès H08, které byly dnes odhaleny na ženevské výstavě Watches & Wonders, vyžaduje od řemeslníků smysl neobyčejný pro detail, precizní péči a odborné znalosti získané díky trpělivosti. Sportovní design časomíry v sobě snoubí ostré a oblé linie, vytvářejí se přirozené kontrasty – kruhový tvar číselníku je uzamčen v oblém čtverci.

Hodinky H08 jsou seriózní a přesto smyslné, robustní zároveň jemné, matné i lesklé… Rozmanitostí a kontrasty je definován nejen jejich design, ale i identita současného muže dle vize domu Hermès.

Název hodinek, H08, zcela vystihuje jejich osobnost. Čísla odkazující ke grafice, matematice a metafyzice evokují samotný tvar číselníku. 0 symbolizuje prázdnotu, zatímco 8 značí nekonečno. Tajemství času je cestou mezi ničím a vším.

Hodinky stojí na základech mechanického strojku Hermès H1837 s automatickým nátahem. Model H08 bude dostupný hned ve třech variantách. První má pouzdro s grafenovým kompozitem a saténově leštěnou keramickou lunetou. Jeho černý číselník potažený zlatem je přerušován minutovou stupnicí, zobrazuje luminiscenční arabské číslice a černé poniklované ručky ukazují hodiny, minuty, centrální sekundy a nechybí ani apertura data.

Pásek hodinek je zajištěn titanovou motýlkovou sponou. Dvě další varianty – první v matném titanu s černou DLC vrstvou a druhý v saténově kartáčovaném titanu – jejichž číselník vznikl z černého niklu, se kombinují s černým, modrým nebo oranžovým řemínkem.

Čas se skrze hodinky H08 zhmotňuje v krásný a funkční předmět. Hermès nabízí odlišnou interpretaci času: čas plný fantazie, který je přátelský, neuchopitelný, hravý a zábavný. Čas, který vypráví příběh a vytváří emoce. Účelem není čas pouze měřit, ale vytvářet s ním vztah. Ambicí není kontrola času, ale hra s časem.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.