Sociální sítě
Nahoru

Hodinky Montblanc 1858 Geosphere inspirované pouští

Po horolezectví, objevování lesů a prozkoumávání ledovců našla nová kolekce hodinek Montblanc 1858 Geosphere Limited Edition 1858 inspiraci v barvách pouště. Tento ústřední motiv je poctou horolezci a průzkumníkovi Reinholdu Messnerovi a jeho 2 000 km dlouhému treku přes poušť Gobi, na který se v roce 2004 vydal sám v extrémních podmínkách mrazivé zimy i letního žáru.

Přesné, čitelné a robustní, určené do extrémních podmínek, takové byly legendární profesionální vojenské chronografy Minerva z 20. a 30. let minulého století – a právě hodinky Montblanc 1858 jsou moderní interpretací těchto historických časomír. Jsou koncipovány jako nástroj, který propojuje minulost s přítomností skrze svou historii, komplikace a styl.

Hodinky edice Geosphere se dvěma výraznými, klenutými glóby zemských polokoulí a indikací světového času, jsou jednou z klíčových ikon řady Montblanc 1858. Inspirované výpravami legendárního horolezce Reinholda Messnera, značka Montblanc představila nové hodinky 1858 Geosphere Limited Edition 1858, které vzdávají hold jeho pětitýdenní cestě v roce 2004, během které prošel sám pouští Gobi.

Odkazující na barvy skalnatého pouštního terénu, hodinky harmonicky kombinují pouzdro se saténovým povrchem se speciálním gravírováním dýnka; obousměrnou, leskle hnědou keramickou lunetu; kouřově hnědý a béžový lakovaný ciferník a ladící vintage hnědý řemínek z telecí kůže Sfumato.

V odkazu na cestu Reinholda Messnera z roku 2004 je na dýnku, zadní části pouzdra hodinek, vyvedeno jedinečné gravírování slavných Planoucích útesů v poušti Gobi. Tyto útesy, zvané též Bayanzag, ležely na Messnerově trase v severní Asii a jsou známé díky významným paleontologickým nálezům. Americký paleontolog Roy Chapman Andrews zde v roce 1920 objevil zkamenělá dinosauří vejce a vzácné exempláře velociraptorů. To on pojmenoval místo podle červeně a oranžově zabarvených pískovcových útesů, které při západu slunce plápolají jako oheň. Na dýnku je také vyobrazena růžice kompasu se zdobením vyobrazujícím vítr, inspirovaným tradičními mongolskými ornamenty.

Na dýnku použil Montblanc speciální techniku, která zvýrazňuje poušť Gobi v trojrozměrné podobě, s hloubkou a realismem fotografie. Vyrobené z titanu, kov musí být nejprve strukturován, což znamená, že dekorace se vyrývá laserem s ohledem na reliéf kresby. Následně je pomocí laseru dosaženo požadované matné a lesklé povrchové úpravy. Na závěr přichází fáze barvení. Barvy jsou vytvářeny laserově generovanou oxidací.

Speciální pozornost byla také věnována číselníku v kouřově hnědé barvě přecházející do béžové. Lakovaná úprava v kombinaci s ručičkami a ukazateli potaženými růžovým zlatem, celkově doplňují moderní design hodinek. Pro co nejlepší čitelnost je indikátor dne a noci, katedrálové ručky, indexy, ukazatele kompasu a glóby hemisfér ručně potaženy vrstvou Super-LumiNova v béžové barvě.

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.