Sociální sítě
Nahoru

IS Boat ulehčí život jachtařům i zájemcům o jachetní dovolenou

Kapitán Lukáš Malý, majitel charterové firmy Orbita Sailing, která provozuje v Řecku flotilu čtyř jachet a jednoho katamaránu, věří, že i sezóna 2021 bude pro jachtaře výhodná, navzdory koronavirové krizi.

Současná situace naopak přeje individuálním dovoleným v menších skupinách a přináší tedy další příležitosti pro majitele a pronajímatele lodí. Vytvořil proto novou službu s názvem IS Boat, určenou jak pro majitele lodí, tak pro zájemce o jejich pronájem.

Služba IS Boat nabízí majitelům lodí zprostředkování pobytů na jachtě bez provizí a k tomu zároveň propracovaný CRM systém, ve kterém mohou detailně sledovat rentabilitu a stav svých lodí.

IS Boat je samozřejmě také portálem pro zájemce o jachetní dovolenou, kterým nabízí přehledné informace na jednom místě a umožňuje jim přímou komunikaci s majiteli lodí. Jeho hlavní sílu ale poznají charterové společnosti, které v systému registrují svá plavidla.

IS Boat jim umožňuje flexibilně inzerovat, detailně spravovat celou flotilu a řídit efektivně svůj byznys. Ve výsledku mohou majitelé plavby zájemcům nabízet levněji a stejně vydělat víc, než když nabízejí lodě na zprostředkovatelských portálech, které si za každou zajištěnou plavbu berou provizi v obvyklé výši 20 procent. IS Boat je více než obchodní portál, je to ucelený systém, který byl vyvinut přímo majitelem lodí.

Vyvíjel jsem IS Boat původně pro naši firmu k ulehčení byznysu, pro lepší přehled o správě lodí a zároveň zlepšení servisu pro zákazníky. Proto vím, jak funguje a že funguje dobře,“ říká Lukáš Malý, který je sám kapitánem a část léta tráví v Egejském moři na plavbách se svými klienty.

IS Boat je zatím k dispozici pro majitele lodí zdarma, protože cílem zakladatele není okamžitý příjem, ale vytvoření co nejkvalitnější a nejširší nabídky pro zájemce. Primárně chce do systému pozvat majitele jachet v České republice, kterých je několik set.

Postupně chce ale přilákat také pozornost majitelů lodí z celé Evropy. Autoři systému jsou si jistí tím, že pokud se majitelé o jeho výhodách přesvědčí, vyzkouší si vše „na vlastní kůži“ a uvidí, že je pro ně výhodný nejen z hlediska zakázek, ale také jako optimální nástroj na správu lodí, budou jej využívat i nadále.

Do systému IS Boat majitel zaregistruje své lodě a průběžně získává všechna data o jejich provozu. S registrací i všemi dalšími úkony pomáhá majitelům zkušený support. K dispozici je také úložiště dokumentů, jako jsou přehledy o závadách a servisech, kalendář a další. Jedná se o zabezpečené cloudové řešení, které je majitelům lodí pohodlně k dispozici kdykoliv a kdekoliv.

Pokud jachtař inzeruje ve veřejné části portálu svoji flotilu, každou poptávku dostává ihned k dispozici a může s potenciálním zákazníkem okamžitě individuálně jednat. IS Boat si z realizované zakázky nebere žádnou provizi. Umožňuje tak majiteli lodi poskytnout zákazníkům lepší ceny, díky čemuž získá podstatnou konkurenční výhodu. Zároveň má však stále ze zakázky zajištěn ve výsledku vyšší příjem, než když poptávku dostane díky prostředníkovi, který ho připraví o 15 až 20 procent z ceny pronájmu.

V modelovém případě, kdy majitel jachty v systému IS Boat získá za sezónu tří zakázky na týdenní plavbu, vydělá minimálně o 17 procent víc. Se zvyšujícím se počtem zakázek, které mu systém díky aktivní marketingové podpoře zajistí, je výhodnost IS Boat ještě markantnější.

Dovolená na jachtě bude i letos velkým lákadlem pro všechny, kdo si chtějí své volno užít v pohodě, bezpečí a podle svých představ. O to, aby zároveň přinesla pohodu i majitelům lodí, se postará systém IS Boat. Jak s nadsázkou uvádí Lukáš Malý: „Říká se, že v životě majitele jachty jsou dva šťastné okamžiky: Když jachtu koupí a když jí prodá. Starat se o vlastní loď totiž není nic jednoduchého nejen po finanční, ale i po administrativní stránce. Díky IS Boat se vlastnictví jachty a její provozování může stát daleko příjemnější záležitostí.“

Více z rubriky Jachty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.