Sociální sítě
Nahoru

Letní menu v Pelikánovi

Menu se bude v restauraci Pelikán měnit čtyřikrát do roka dle ročních období. Samozřejmě vždy v závislosti na dovezených čerstvých surovinách. Restaurace Pelikán se totiž profiluje evropskou kuchyní. Suroviny dopravuje v top kvalitě a nabízí svým hostům mezinárodní gastronomický zážitek.

Gravlax, třešně, creme fraiche, kopr

V červnu oficiálně startuje letní menu. Executive chef Jakub Šimek, který dříve působil v Divinis a restauraci Zinc v hotelu Hilton Prague Old Town, je velmi precizní a kreativní současně.

Roastbeef, brambory grenaille, hráškové lusky, petrželka, šalotka

Rád vařím evropskou kuchyni, ale když jsem doma volím tradiční českou. Ve svém volném čase hraji na kytaru a zpívám. Jsem umělecky založený člověk, který svůj um přenáší na lidi různými způsoby. Zpěvem, chutěmi, vizuální podobou na talíři,“ dodává o sobě executive chef Jakub Šimek. Svou kreativní duši excelentně promítá do nového menu o zhruba dvaceti položkách.

Modronohé francouzské kuře Bresse, kedlubna, kukuřice, mrkev, brambory

Nikde jinde v České republice lepší modronohé kuře Bresse neochutnáte. Je to díky tajnému technologickému postupu, který zůstane ukrytý v kuchyni. Bréská kuřata jsou odlišná vizuálně, mají bílé peří, modré nohy a červený hřebínek. Vynikají ale především svou křehkostí a šťavnatostí. Díky tomu zdobí menu francouzských i světových šéfkuchařů. V restauraci Pelikán je to signature surovina a bude na menu celoročně. Vždy v jiném sezónním pojetí.

Více z rubriky Gastro

  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
  • Startuje Negroni Week

    Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené, ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů, kteří pomocí...

    Jan Pešek8.9.2021
  • Prvotřídní hovězí Wellington v Teplicích

    Teplická casual fine dinig restaurace J&J si připravila nové podzimní menu, které je platné po celou sezónu až do zimy. Šéfkuchař...

    Marek Zelený7.9.2021
  • Terasa U Prince bez rezervace

    Terasa U Prince se stala bezpochyby symbolem Prahy. Každý návštěvník je uchvácen výhledem, který je dechberoucí. Kdo nebyl na terase, jako...

    Marek Zelený7.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.