Sociální sítě
Nahoru

Letní menu v Pelikánovi

Menu se bude v restauraci Pelikán měnit čtyřikrát do roka dle ročních období. Samozřejmě vždy v závislosti na dovezených čerstvých surovinách. Restaurace Pelikán se totiž profiluje evropskou kuchyní. Suroviny dopravuje v top kvalitě a nabízí svým hostům mezinárodní gastronomický zážitek.

Gravlax, třešně, creme fraiche, kopr

V červnu oficiálně startuje letní menu. Executive chef Jakub Šimek, který dříve působil v Divinis a restauraci Zinc v hotelu Hilton Prague Old Town, je velmi precizní a kreativní současně.

Roastbeef, brambory grenaille, hráškové lusky, petrželka, šalotka

Rád vařím evropskou kuchyni, ale když jsem doma volím tradiční českou. Ve svém volném čase hraji na kytaru a zpívám. Jsem umělecky založený člověk, který svůj um přenáší na lidi různými způsoby. Zpěvem, chutěmi, vizuální podobou na talíři,“ dodává o sobě executive chef Jakub Šimek. Svou kreativní duši excelentně promítá do nového menu o zhruba dvaceti položkách.

Modronohé francouzské kuře Bresse, kedlubna, kukuřice, mrkev, brambory

Nikde jinde v České republice lepší modronohé kuře Bresse neochutnáte. Je to díky tajnému technologickému postupu, který zůstane ukrytý v kuchyni. Bréská kuřata jsou odlišná vizuálně, mají bílé peří, modré nohy a červený hřebínek. Vynikají ale především svou křehkostí a šťavnatostí. Díky tomu zdobí menu francouzských i světových šéfkuchařů. V restauraci Pelikán je to signature surovina a bude na menu celoročně. Vždy v jiném sezónním pojetí.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.