Sociální sítě
Nahoru

J&J Lagarto vítá hosty novým menu

Restaurace J&J Lagarto vítá hosty novým menu, kterým odstartujeme letní sezónu, ať na zahrádce, v restauraci samotné, tak i s sebou. Dokonalost na talíři opět v rukou majitele Jana Hawelky a šéfkuchaře Romana Čaníka zaručena.

Menu je rozdělené na předkrmy, signature, burger, steak a přílohy. Určitě stojí za zmínku sekce signature. Vepřový wellington, který se skládá z vepřové panenky, špenátu, hub kačenek, bramborového pyré a dlouho taženého jus, je perfektní. Nohy doslova podlomí losos, kde na talíři kromě samotné ryby, která je zabalená v řase nori a grilovaná na dřevěném uhlí, je i bramborové pavé, hráškové pyré, nakládaný hrášek a máslová omáčka. V signature si najdou své i vegani.

Pro ně je připraven pečený květák, který doplňuje ragú z červené čočky, hrášku, kari a restovaných rajčat. Burger část nabízí dvě variace pokaždé s hovězím masem. Steakovou část zajišťuje lokální severočeský chov.

Každé nové menu děláme na míru současné situaci. Takže tentokrát konečně cílíme více na talíř než krabičku. Samozřejmě stále pracujeme s tím, že jídlo s sebou tu s námi i nadále zůstane,“ říká majitel Jan Hawelka.

Nové menu je propracované do detailu. Dali jsme si opravdu záležet. Strašně nám chyběl kontakt s hosty, protože u výdejového okénka to není takové jako v restauraci samotné. Jsme zvyklí v naší otevřené kuchyni s hosty sdílet pocity z jídla. Takže jsme do nového menu dali explozi chutí. Už se těšíme na reakce,“ dodává šéfkuchař Roman Čaník.

Dezertová část je autentická s nabídkou sítě kaváren Lagarto. Francouzský šmrnc je citelný na celé nabídce. O tu se stará šéfcukrářka Dominika Tesařová. Takže v restauraci J&J, která se řadí mezi fine dining severočeského kraje je nabídka opravdu široká.

A to není vše. Největší terasa s výhledem na celé Teplice bude tuto sezónu ještě krásnější. Vzniklo nové spojení a na terase poteče proudem šampaňské Mumm. První ROOFTOP Champagne bar na severu Čech existuje.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.