Sociální sítě
Nahoru

Hodinářský veletrh SEW proběhne v říjnu

Po roční odmlce způsobené pandemií se opět přihlásil o pozornost salon výjimečných hodinek SEW. Jeho v pořadí již 7. ročník proběhne v termínu 22. – 23. října 2021, tedy podle původní koncepce veletrhu v pátek a sobotu. Místem konání se opět stane novorenesanční Palác Žofín na Slovanském ostrově v Praze.

Bohatý program začne v pátek ve 12:00, hned, když se otevřou prostory prvním návštěvníkům. V přednáškové místnosti v přízemní části Paláce Žofín set opět uskuteční přednášky a diskuze pod patronátem hodinářského odborníka Igora Siroty, přičemž kapacita těchto odborných seminářů, stejně jako počtu příchozích v hlavním sále bude regulovaná dle aktuálních vládních nařízení. Těm bude samozřejmě podléhat i VIP společenský večer pro sběratele hodinek a zástupce vystavujících značek.

Sobotní program bude zahájen v 10:00, s tím, že den vyvrcholí udílením ceny hodinek roku Watch of the Year 2021, o níž budou moci rozhodovat návštěvníci v průběhu konání celého salonu SEW. Nebude chybět ani nová cena Horological creativity contribution Award, kterou na 6. ročníku osobně převal Jean-Marie Schaller, majitel hodinářské značky Louis Moinet.

Hlavním magnetem budou samozřejmě novinky vystavujících značek, jejichž seznam se postupně rozšiřuje. Zatím lze prozradit, že tuzemskou scénu zastoupí ve své premiéře na výstavě mladá značka Bohematic, stejně jako stálice Prim Manufacture 1949. Svou účast však potvrdily i švýcarské legendy, jako je TAG Heuer, Maurice Lacroix, Fortis či k českým kořenům se hlásící Czapek Genève. Kreativního ducha zaštítí Trilobe Watches z Francie či značka Cuervo y Sobrinos, která si příští rok připomene 140 let od svého založení v Havaně. Stejně jako v předchozích letech nebudou chybět ani německé hodinky pro piloty značky Tutima.

7. ročník výstavy Salon Exceptional Watches přilákal opět i zajímavé partnery. Tím hlavním se stala automobilka Audi, jejíž prémiové vozy budou vystaveny před Palácem Žofín. Mediálně akci zajistí i magazíny, jako je Top Class, 21.století či oborový časopis Hodinky & Šperky.

Více z rubriky Výstavy a Premiéry

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.