Sociální sítě
Nahoru

RUM – RON – RHUM: Speciál, který mapuje jedinečný svět rumů

Rum se za poslední dvě dekády stal obrovským fenoménem a těší se stále větší popularitě. Jeho milovníci často nejsou jen pouhými konzumenty, ale s nadšením pátrají po bližších informacích a zajímavostech. Krokem k dalšímu poznání jedinečného světa tohoto oblíbeného třtinového destilátu je nový speciál časopisu Warehouse #1. RUM – RON – RHUM je cenným zdrojem informací, rádcem i společníkem k nalité sklence.

Popisuje putování po domovinách výjimečných rumů, které nabízí prodejna Warehouse #1 a její e-shop. Odkrývá zajímavosti, jež se s nimi pojí, a souvislosti, díky kterým lze k rumům snáze proniknout. Přibližuje jejich cestu od růstu a sklizně cukrové třtiny, přes její zpracování, fermentaci až po destilaci, zrání a blendování rumů.

Publikace je k dostání v prodejně Warehouse #1 v pražském Karlíně a na e-shopu www.warehouse1.cz za 200 Kč.

Ve speciálu časopisu se objevují i unikátní překlady z knihy The Silent Ones, působivé příběhy osob spjatých s rumem. Čtenáři v něm najdou také lákavé tipy na rumové koktejly a další oblíbené kombinace. Za přečtení stojí rozhodně i rozhovory s významnými osobnostmi ze světa rumů.

RUM – RON – RHUM kopíruje historii rumové cesty Jakuba Janečka a Jiřího Rabela, majitelů společnosti Ultra Premium Brands, se kterou je spojena prodejna nabízející prémiový alkohol, Warehouse #1. Jejich putování po rozličných koutech světa je protkáno poznáním rozmanitých kultur, výjimečných osob, které byly a jsou legendami rumového světa, a především ochutnáním pestré palety rumů, jež přivezli do naší země, aby se z nich místní rumoví fanoušci mohli těšit stejně jako oni sami. Čtenáři s publikací zavítají na karibské ostrovy, do států Jižní Ameriky i na ostrovy v Indickém a Tichém oceánu a proniknou do světa legendárních destilerií a jejich rumů.

Než se však vydají s autory publikace na společnou pouť, připomenou si na úvod, jak rum vzniká. Na samém začátku je přiblíženo sázení cukrové třtiny i to, co k růstu tato sladká travina potřebuje. Neméně poutavá je ukázka její sklizně a svozu. Pravé rumové dobrodružství pokračuje jejím zpracováním, dále fermentací a destilací, na které navazuje zrání a blendování rumu. Text je doplněn o autentické fotografie, včetně zajímavostí a rarit.

V každé fázi výrobního procesu je zapotřebí velkého úsilí lidí, někdy i zvířat a mikroorganismů, aby na jeho konci vznikl dobrý rum. RUM – RON – RHUM je protkán vyprávěním o lidech, kteří rumu zasvětili svůj život. Se svolením autora, Cyrila Weglarze, byl v publikaci zveřejněn výběr těchto příběhů z knihy The Silent Ones. Vůbec poprvé byly tak přeloženy i do češtiny.

RUM – RON – RHUM se věnuje i aktuálním tématům. Na otázky kolem současného dění nebo plánovaných změn odpovídali rumoví specialisté, majitelé destilerií i značek, mistři palírníci, blendeři a další odborníci.

V rumovém speciálu nechybí ani popis nejlákavějších rumových koktejlů včetně těch v kombinaci s kávou. Jedna z rubrik je věnována roli rumů v kuchyni, další zase jejich snoubení s doutníky. Tím však není výčet zdaleka kompletní. Každý čtenář najde v daném speciálním vydání časopisu Warehouse #1 plno inspirace, zajímavostí i poučení.

Více z rubriky Gastro

  • Lednice plná zážitků ve vinařství ANNOVINO

    Romantika, víno, pohoda. Oblíbená vinařská destinace Lednicko – Valtický areál připravila pro své návštěvníky parádní kolekci zážitků. Od romantické plavby lodí...

    Marek Zelený17.6.2021
  • Léto ovládne růžové víno

    Grilování s přáteli na zahradě či večeře s rodinou na prohřáté terase patří k zážitkům, kterých si dnes vážíme mnohem víc,...

    Marek Zelený17.6.2021
  • Prague Caviar Week za dveřmi

    Pravý kaviár bývá označován za černé zlato, a to nikoli bezdůvodně. Jeho cenu určuje nejen dostupnost, ale také rozdíly v kvalitě...

    Jan Pešek16.6.2021
  • Vzhůru na Rifugio Lavarella na pivo z vrcholků Dolomit

    Magnetem, z jehož vlivu, se nedá odtrhnout, jsou na jihotyrolské náhorní plošině Fanes okolní panoramata Dolomit. „Kdo sem přijde, nechce odejít…,“...

    Marek Zelený16.6.2021
  • Ve Špindlu září Soyka: Parádní ukázka moderní české kuchyně

    Jednoduché kombinace, prvotřídní kvalita surovin, špičková chuť. Takové jsou devizy nové restaurace ve Špindlerově Mlýně, která se okamžitě zařadila mezi nejlepší...

    Marek Zelený15.6.2021
  • Tak trochu jiná restaurace: Nota Bene

    Suroviny od farmářů pěstované s bezmeznou láskou, který tento obor vyžaduje. Žádné jistoty neexistují, protože příroda je nevyzpytatelná. Úsilí je zapotřebí...

    Marek Zelený25.5.2021
  • Oslavy Ardbeg Day přinesly novou edici whisky Ardbeg Scorch

    Každoroční celosvětová oslava Ardbeg Day, která je tradičním vyvrcholením festivalu Fèis Ìle na ostrově Islay, letos proběhne zcela online. Palírna Ardbeg...

    Marek Zelený25.5.2021
  • Osvěžení šetrnější k přírodě

    Nápoj Coca-Cola se v Česku i na Slovensku dodnes spojuje s nezaměnitelnou chutí a radostí v každém doušku. V průzkumu agentur...

    Marek Zelený23.5.2021
  • Výjimečné spojení rumu s bylinkami a citrusy

    Havana Club Verde, novinka světoznámého výrobce rumu, kombinuje vůbec poprvé legendární kubánské tradice výroby rumu s metodami užívanými při výrobě ginů....

    Marek Zelený18.5.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.