Sociální sítě
Nahoru

RUM – RON – RHUM: Speciál, který mapuje jedinečný svět rumů

Rum se za poslední dvě dekády stal obrovským fenoménem a těší se stále větší popularitě. Jeho milovníci často nejsou jen pouhými konzumenty, ale s nadšením pátrají po bližších informacích a zajímavostech. Krokem k dalšímu poznání jedinečného světa tohoto oblíbeného třtinového destilátu je nový speciál časopisu Warehouse #1. RUM – RON – RHUM je cenným zdrojem informací, rádcem i společníkem k nalité sklence.

Popisuje putování po domovinách výjimečných rumů, které nabízí prodejna Warehouse #1 a její e-shop. Odkrývá zajímavosti, jež se s nimi pojí, a souvislosti, díky kterým lze k rumům snáze proniknout. Přibližuje jejich cestu od růstu a sklizně cukrové třtiny, přes její zpracování, fermentaci až po destilaci, zrání a blendování rumů.

Publikace je k dostání v prodejně Warehouse #1 v pražském Karlíně a na e-shopu www.warehouse1.cz za 200 Kč.

Ve speciálu časopisu se objevují i unikátní překlady z knihy The Silent Ones, působivé příběhy osob spjatých s rumem. Čtenáři v něm najdou také lákavé tipy na rumové koktejly a další oblíbené kombinace. Za přečtení stojí rozhodně i rozhovory s významnými osobnostmi ze světa rumů.

RUM – RON – RHUM kopíruje historii rumové cesty Jakuba Janečka a Jiřího Rabela, majitelů společnosti Ultra Premium Brands, se kterou je spojena prodejna nabízející prémiový alkohol, Warehouse #1. Jejich putování po rozličných koutech světa je protkáno poznáním rozmanitých kultur, výjimečných osob, které byly a jsou legendami rumového světa, a především ochutnáním pestré palety rumů, jež přivezli do naší země, aby se z nich místní rumoví fanoušci mohli těšit stejně jako oni sami. Čtenáři s publikací zavítají na karibské ostrovy, do států Jižní Ameriky i na ostrovy v Indickém a Tichém oceánu a proniknou do světa legendárních destilerií a jejich rumů.

Než se však vydají s autory publikace na společnou pouť, připomenou si na úvod, jak rum vzniká. Na samém začátku je přiblíženo sázení cukrové třtiny i to, co k růstu tato sladká travina potřebuje. Neméně poutavá je ukázka její sklizně a svozu. Pravé rumové dobrodružství pokračuje jejím zpracováním, dále fermentací a destilací, na které navazuje zrání a blendování rumu. Text je doplněn o autentické fotografie, včetně zajímavostí a rarit.

V každé fázi výrobního procesu je zapotřebí velkého úsilí lidí, někdy i zvířat a mikroorganismů, aby na jeho konci vznikl dobrý rum. RUM – RON – RHUM je protkán vyprávěním o lidech, kteří rumu zasvětili svůj život. Se svolením autora, Cyrila Weglarze, byl v publikaci zveřejněn výběr těchto příběhů z knihy The Silent Ones. Vůbec poprvé byly tak přeloženy i do češtiny.

RUM – RON – RHUM se věnuje i aktuálním tématům. Na otázky kolem současného dění nebo plánovaných změn odpovídali rumoví specialisté, majitelé destilerií i značek, mistři palírníci, blendeři a další odborníci.

V rumovém speciálu nechybí ani popis nejlákavějších rumových koktejlů včetně těch v kombinaci s kávou. Jedna z rubrik je věnována roli rumů v kuchyni, další zase jejich snoubení s doutníky. Tím však není výčet zdaleka kompletní. Každý čtenář najde v daném speciálním vydání časopisu Warehouse #1 plno inspirace, zajímavostí i poučení.

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kavárna Slavia opět ožívá

    Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z...

    Marek Zelený16.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.