Sociální sítě
Nahoru

Kolem světa za 80 dní s kolekcí per Montblanc Meisterstück

Meisterstück, ikona kultury psaní, oslavuje legendární literární dobrodružství francouzského autora Julese Vernea.

Montblanc představuje novou kolekci psacích per Montblanc Meisterstück Around The World in 80 Days, která oživuje fantastickou cestu kolem světa elegantním designem a prvky inspirovanými touto dobrodružnou klasikou. Svého času bestseller, kniha Cesta kolem světa za 80 dní vypráví příběh mimořádné cesty britského gentlemana Philease Fogga okolo celého světa za pouhých 80 dní v jeho smělé snaze vyhrát sázku.

Navzdory mnoha výzvám a omezením, jimž tento dobrodruh z 19. století čelil, neúnavný Fogg ukázal vášeň, odhodlání a průkopnickou duši, která mu umožnila dosáhnout nepředstavitelného.

Indigově modrý odstín a vzor mořských vln na jednotlivých perech kolekce odkazují na zaoceánskou cestu ze Suezského průplavu do Bombaje. Parník, hlavní dopravní prostředek během první etapy cesty, je laserem vygravírovaný na víčku každé ze tří edic. Na počest karetní hry, během níž Phileas Fogg uzavřel sázku, je klip pera ozdoben pikovým esem v černém laku, zatímco ostatní karetní barvy jsou diskrétně zakomponovány do vzoru vln na víčku.

Horní část víčka nese rytiny dvou čísel. Na zadní straně je to číslo 18 vztahující se k osmnácti dnům nezbytným k dokončení první etapy cesty (o dva dny rychleji než bylo plánováno). Na přední straně víčka je pak vygravírováno číslo 80 pro dny zamýšlené na celou cestu. Dvě data vyrytá na ručně vyrobeném hrotu ze zlata Au 750 označují začátek cesty (2. října) a den, kdy Fogg dorazil do Bombaje, čímž dokončil první etapu (20. října).

Létající balón je poctou dobrodružné duši Julese Vernea a zároveň dalšímu z jeho děl, Pět neděl v balónu, jehož hrdinové hledají pomocí létajícího balónu pramen Nilu. Symbol dokonalého řemeslného zpracování a designu, emblém hory Montblanc v pryskyřici korunuje víčko každého pera kolekce.

Více z rubriky Módní doplňky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.