Sociální sítě
Nahoru

Tipy, jak si i v malé ložnici vytvořit šatnu snů

Boty máte uložené v botníku, část oblečení ve skříni a něco zase v komodě v ložnici? Šatna promění každodenní oblékání v rituál, na který se budete každé ráno těšit. Přečtěte si tipy, jak zařídit šatnu tak, aby byla funkční, přehledná a hlavně přizpůsobená na míru vašim potřebám.

K budování šatny v ložnici jsou ideální šatní skříně s posuvnými dveřmi. Zrcadla na nich vám pak pomohou opticky zvětšit prostor. Máte-li v ložnici dostatek místa, nešetřete jím. S velkým zrcadlem, toaletním stolkem nebo taburetem se z šatny stane koutek, kde se můžete věnovat jen samy sobě.

Police, zásuvky, nebo tyče?

Úložné šatní systémy přizpůsobte svému šatníku. Při jejich výběru se zamyslete nad tím, jakým způsobem si oblečení skládáte, co vám ve skříni zabere nejvíc místa a jaké kousky chcete mít na očích. Zatímco milovnice kabelek potřebují dostatek polic, sběratelé slunečních brýlí se neobejdou bez zásuvky s organizéry. Co se týče ukládání oblečení, ideální cestou je mít v šatně vyváženou kombinaci zásuvek, polic i šatních tyčí.

Tip: Máte v šatníku vzácné kousky od světových designérů? Schovejte je do transparentních úložných boxů. Vaše cenné módní úlovky tak budete mít pěkně na očích, ale zároveň budou chráněné před prachem.

Dokonale vyladěná šatna

Nábytek do šatny by měl být ve světlých odstínech, které úzký prostor opticky provzdušní. Podlaha, výmalba i vybavení by samozřejmě mělo ladit se stylem, v jakém je zařízena ložnice. Místnost pak můžete vyšperkovat vzorovaným kobercem, zajímavou tapetou nebo barevnými krabicemi na ukládání věcí.

Posviťte si na své módní kreace

Při plánování šatny je důležité myslet i na osvětlení. Skvělým řešením je kombinace bodových LED diod v policích a hlavního osvětlení, které prostor zalijí rovnoměrným světlem. Praktické jsou také LED pásky, které vám báječně posvítí na šperky a doplňky v zásuvkách, takže na první pohled budete vědět, které kousky vyladí váš outfit k dokonalosti.

Mějte šatník perfektně uspořádaný

Horní police se hodí ke skladování sezónního oblečení, do výšky očí je pak vhodné dát oblečení, které nosíte nejčastěji. Dolní část šatny využijte na uložení bot a do šuplíků schovejte doplňky, spodní prádlo i trička. Čím mělčí zásuvky vyberete, tím více uspořádaný šatník bude.

Foto: Unsplash.com

 

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.