Sociální sítě
Nahoru

Dominikánská republika si udržuje vedoucí pozici ve strategii zodpovědného znovuotevření

Zatímco ostatní země postupují v procesech očkování a světový cestovní ruch se začíná znovu, po historickém poklesu v roce 2020, obnovovat, Dominikánská republika si udržuje vedoucí postavení v Latinské Americe a ukazuje se jako světová reference uznaná mezinárodními specializovanými agenturami, díky své odpovědné strategii obnovení turismu, kterou s úspěchem uplatňují od září 2020.

Přijatá opatření zajišťují, že turistické oblasti země zůstanou pro návštěvníky bezpečné a míra pozitivních výsledů z náhodných testů prováděných při příletu na hlavních letištích, se bude pohybovat kolem nuly.

Mezi tato opatření, která zůstávají v platnosti, patří proočkování 100% personálu z oblasti cestovního ruchu, dodržování zdravotních protokolů, náhodné testování či zavedení Plánu Asistence Zdraví, který kryje COVID všem turistům, kteří cestují do hotelů, stejně jako implementace certifikovaných protokolů v celém hodnotovém řetězci.

Ministerstvo cestovního ruchu minulé úterý (1. června) informovalo o stále platících opatřeních obsažených v plánu a prodloužení doby pojištění proti COVID a to do 30. července 2021.

Tato opatření byla doplněna ofenzivní strategií na podporu země, dohodami o zachování nejdůležitějších směrů, vytváření nových směrů a identifikací strategických spojenců v hodnotovém řetězci. „Země je mezi prvními 5 státy v regionu, pokud jde o míru proočkování, což jí umožňuje pokračovat v otevřené politice vůči turismu,“ uvádí se v prohlášení ministerstva.

Očekávaje celosvětový dopad s příchodem nových mutací COVID, posílila dominikánská vláda bezpečnostní opatření, díky kterým se sníží šance na nárůst infekcí a také se posílí zdraví obyvatel. Od prosince vykazuje cestovní ruch v Dominikánské republice nárust, přičemž květen je nejlepším měsícem za poslední rok z hlediska nárustu turistů. To jen potvrzuje důvěru turistů a cestovních kanceláří v opatření, které Dominikánská republika přijala.

Toto odvětví představuje jeden z hlavních motorů dominikánské ekonomiky. Země má více než 70 hotelových řetězců a dohody uzavřené s více než 100 leteckými společnostmi a hlavními světovými cestovními kancelářemi. Dominikánská letiště přijímají turisty z více než 500 měst na světě.

Více z rubriky Moře

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.