Sociální sítě
Nahoru

Nový Nissan Qashqai odhalen

Společnost Grand Auto Central Europe, dovozce vozů Nissan do ČR, dnes na Smíchovské náplavce slavnostně v české premiéře odhalila Nissan Qashqai třetí generace.

Od doby, kdy společnost Nissan v roce 2007 tento segment založila, se v Evropě prodalo více než tři miliony těchto vozů.

Podobně jako u jeho předchůdců byl nový Qashqai vyvíjen v Evropě a pro Evropu, když jeho vývoj vedl kolektiv se sídlem v britském Cranfieldu, zatímco design měl na starosti tým se sídlem v centru Londýna.

Základní atributy nového Nissanu Qashqai ale zůstávají stejné jako u první i druhé generace: elegantní design a efektivní hnací ústrojí v kombinaci s vysokou kvalitou, pokrokovými technologiemi a zážitkem z řízení jako u vozů vyššího segmentu. Díky nové alianční platformě CMF-C, ukázce pokročilého inženýrství, inovací a pokročilých technologií nový Qashqai opět zvyšuje laťku v segmentu crossoverů.

Třetí generaci lze na první pohled jasně identifikovat jako Qashqai, ale jeho zjev je svalnatější, výraznější, s ostřejšími linkami a celkově modernější. Zvnějšku tak nový Qashqai zaujme i prodlouženým rozvorem a impozantními 20palcovými koly z lehké slitiny, která se u tohoto modelu představují vůbec poprvé.

Rozvor vozu se zvětšil o 20 mm a celková délka narostla o 31 mm. Došlo také k nepatrnému zvýšení výšky (+ 35 mm) a rozšíření vozu o 29 mm pro pevnější postoj a výsledný dojem z celkového desgnu.

Vpředu zaujme zvětšená maska chladiče ve stylu Nissan V-Motion v chromovaném provedení se sekundární linkou v matném chromu. Doplněna je štíhlými, pokročilými Full LED matrix světlomety s charakteristickým podpisem LED denního svícení ve tvaru bumerangu.

Z boku působí nový Qashqai sportovněji a dynamičtěji, s jedinou „rychlou linkou“, která prochází vozem zepředu dozadu, což autu dodává atraktivní a dynamický vzhled. Nový Qashqai je k dispozici v 11 barvách karoserie s pěti dvoubarevnými kombinacemi, zákazníci tak mají možnost volby z 16 variant.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.