Sociální sítě
Nahoru

Czech Capital RE Fund SICAV nejvýkonnějším realitním fondem kvalifikovaných investorů roku 2020

Czech Capital RE Fund se s výnosem 12,50 % ročně stal nejvýkonnějším českým nemovitostním fondem kvalifikovaných investorů roku 2020. Vyplývá to z odborné analýzy Hospodářských novin a Institutu strategického investování při Fakultě financí a účetnictví na pražské Vysoké škole ekonomické.

Z pandemického roku 2020 vyšly nemovitosti jako jeden z nejstrategičtějších a nejbezpečnějších investičních přístavů. Stabilitu realitního byznysu potvrzují i údaje z trhu nemovitostních fondů, kde loni zaznamenaly výraznější propady především subjekty orientující se na komerční nemovitosti, jako jsou obchodní centra. Dopad na fondy se zaměřením na rezidenční sektor je rovněž patrný, výnosy v kontextu dlouhodobého sledování dat klesaly o několik procentních bodů, stále však dokázaly investorům vstupy zhodnotit a ochránit jejich peníze před inflací.

Tento růst katapultoval Czech Capital RE Fund před Accolade Industrial Fund a ČSNF, kteří se umístili s výnosností 12,02 % p.a. a 8,71 % p.a. na druhém a třetím místě tabulky.

Czech Capital RE Fund prošel letos výraznou transformací na nový fond Czech Capital Fund SICAV, a.s., který umožňuje lépe segmentovat investice fondu dle konkrétního zaměření „Aplikovali jsme interně dlouho připravovanou vizi evropsky unikátní struktury dělené na tři podfondy. Aktiva nemovitostního Czech Capital RE Fund byla přesunuta do podfondu CZECH CAPITAL RE SUBFUND, dále přibyl private equity CZECH CAPITAL RESTART SUBFUND a cashpool CZECH CAPITAL PE MEZANIN SUBFUND,“ komentuje změny ve společnosti Miloš Vančura, zakladatel Czech Capital Fund SICAV, pod který spadá Czech Capital RE Fund. Do portfolia aktuálních projektů tohoto nemovitostního fondu patří například Rezidence Truhlářská se servisovanými nájemními byty v centru Prahy.

Hodnota majetku fondu Czech Capital Fund SICAV se v roce 2020 pohybovala zhruba okolo 260 milionů korun.

Více z rubriky Makléři

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.