Sociální sítě
Nahoru

Premiéra nejmenšího chronografu značky Mühle Glashütte

Teutonia IV Chronograph, nejmenší chronograf v současné kolekci Mühle Glashütte, se nejvíce podobá svému velkému bratrovi Teutonia IV Moonphase z roku 2019. Charakteristickým rysem nového středního chronografu rodiny je jeho subtilní 39mm pouzdro z nerezové oceli, které je připevněno k jemnému řemínku z kůže se světlou podšívkou.

Pouzdro svírá bílou tvář s aplikovanými indexy a jasně vyznačenou minutovou stupnici s decentními modrými číslicemi. Stejnou modrou barvu najdeme také v hodinových a minutových ručkách ve tvaru kopí, stejně jako u ruček registrů.

Tyto ručně do modra popouštěné ručky jsou poháněny strojkem Mühle MU 9419, který je odvozený od základu Sellita. Nicméně byl mírně přepracován, takže nabízí pohled na tradiční tříčtvrteční můstek typický pro Glashütte. Potěší také patentovaná mikroregulace setrvačky „woodpecker“.

Jen pro zajímavost. Strojek je po kompletaci testován v šesti různých polohách a náseldne odladěn tak, aby bylo dosaženo hodnot přesnosti mezi 0 až + 8 sekund za den. Tento rozptyl, který je v souladu s německými standardy chronometrů, vychází samozřejmě z vlastních regulačních norem. Majitel hodinek Mühle Glashütte se totiž nikdy nemá opozdit.

Teutonia IV Chronograph nabízí ChronoShop za 83 200 Kč.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.