Sociální sítě
Nahoru

Anglický bar Highney okouzlil hosty Špindlerova Mlýna

Špindlerův Mlýn hlásí žhavou novinku. Gastronomickou scénu v létě posílil stylový anglický bar Highney umístěný ve zrekonstruovaném hotelu Soyka. Jen připomeňme, že oba názvy představují krásnou hříčku se jmény postav Krkonošských pohádek a Highney je tedy vlastně hajnej.

Dominantu příjemně členitého prostoru tvoří na jedné straně osvětlený bar, plný ingrediencí na lahodné signature a classic koktejly, na straně druhé pak nádherný krb s otevřeným ohněm, který hlavně na podzim a v zimě umocní uhrančivou atmosféru evokující panská sídla v Anglii či ve Skotsku. Stejně jako mahagonový nábytek či sestava obrazů s loveckými tématy.

Naším signature drinkem je Smoked Highney. Tento drink se skládá z kouřové whisky z ostrova Islay, do které nakládáme opečenou slaninu. Whisky následně filtrujeme, aby byla čistá a měla příjemnou dochuť slaniny. Drink pak mícháme s javorovým sirupem, černým čajem a servírujeme ho s popcornem,“ popisuje specialitu manažer baru Petr Roškota ze společnosti Asten Hotels, která hotel Soyka provozuje.

Dalším unikátem je ochucený gin, který vzniká macerováním ovoce, zeleniny a bylinek v ginu, jenž pak slouží k přípravě autorských drinků. Aktuálně nabízejí v baru Highney dvě kombinace – první je okurka, zázvor a máta a druhou, velmi lokální, pak jehličí a mladé šišky. Netradiční chuť se skvěle projeví především v dnes módním duu gin & tonic. V nabídce jsou samozřejmě také klasické koktejly a bohatý výběr prémiových alkoholů.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.