Sociální sítě
Nahoru

Prvotřídní hovězí Wellington v Teplicích

Teplická casual fine dinig restaurace J&J si připravila nové podzimní menu, které je platné po celou sezónu až do zimy. Šéfkuchař Roman Čaník je profesionálem na svém místě. Menu připravuje v návaznosti na sezónu a poslouchá zpětné vazby svých hostů díky otevřené kuchyni. Zkrátka ví, co hosté chtějí a svou kreativní duší dokáže připravit žádané dechberoucí menu.

Tedy na tu nadcházející, kdy se lidé začnou pomalu a jistě oblékat do kabátů a bund, zvolil Roman Čaník stejný postup a zabalil hovězí do listového těsta a vzniká vynikající Hovězí Wellington. Technika, zpracování a servis, které stojí za návštěvu Teplic. Vynikající spojení, které doprovází houby, slanina, bruselská kapusta, celerové pyré, omáčka périguex s lanýži, jus a madeira. V případě, že host není milovníkem hovězího, je zde i vepřová varianta, tentokrát s batátovým pyré, houbami, jusem.

Osobně jsem nadšený z Candáta, který podáváme s pečenou kukuřicí, kukuřičnou emulzí, brambory, popcornem a rybím jusem. Kuře jsem umístil díky poptávce vracejících se hostů. Připravuji ho jako grilovaný kuřecí supreme s bramborovými noky, špenátovým pyré, slaninovým pyré, konfitovaným česnekem a jusem. K podzimu patří dýně. Mám rád širokospektrální použití této suroviny. Pro tuto sezónu jsem ji využil v pokrmu zvaný Vepř, který tvoří vepřový kompresovaný bok, vepřová panenka, pečená dýně, kapusta, nakládaná dýně, dýňové pyré a dýňová semínka. Tedy hned několik využití skvělé dýně,“ říká šéfkuchař restaurace J&J Roman Čaník.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.