Sociální sítě
Nahoru

Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu, které se svým týmem připravil šéfkuchař Marek Fichtner.

Hosté budou moci vybírat z několika předkrmů, sezónních hlavních chodů a celé menu samozřejmě završit výběrem z dezertů. To vše pečlivě spárované buď s vínem nebo netradičně také s fermentovanými domácími limonádami.

Toto podzimní menu jsem sestavil společně s mými talentovanými kolegy, jelikož týmová práce i při tvorbě menu je důležitá pro profesní rozvoj nadaných talentů. Menu bych rád obměňoval 4x do roka dle ročních období v návaznosti na sezónnost produktů. Volili jsme ingredience, které jsou zajímavé a málokdo z našich hostů si je připraví sám doma. Například teleci brzlík, foie gras, topinambury, smrže, soufflé, hovězí žebro v Rioja atd. Další zajímavostí je naše nabídka nealkoholických drinků, které fermentují naši cukráři v různých příchutích“ upřesňuje šéfkuchař Marek Fichtner.

Čtyřicetimístný kulinářský Trezor se bude otevírat každou středu a čtvrtek večer a vzhledem k omezené kapacitě je doporučeno včas si rezervovat místa na webu.

Předkrmy a polévka

Hříbkové pelmeni s černým lanýžem, houbové consommé, vyzrálý horský sýr a česnekové pyré • Telecí brzlík s bramborem konfitovaným v kachním sádle, lišky, zelený chřest a zauzená ryzlink omáčka • Foie gras terina s kakaem, švestky, pistácie a brioška • Polévka ze zauzených topinambůr se smrži, čipsy, roláda z perličky a lískové ořechy • Máslová dýně s vyšlehaným sýrem zrajícím v popelu, granola z piniových oříšků a glazé z granátových jablek

Hlavní chody

Štika & mandle s perníkovou omáčkou, bramborová terina, pastinákové parissienne, kadeřávek a mandlové pyré • Kanec & šípek, hřbet ve slanině Iberico, ramínko v šípkové omáčce, kapustová rolka a kaštanová nádivka • Hovězí žebro & morek, omáčka z Rioja, pyré ze zkaramelizované bílé cibule, celerový fondant a grilovaný pak choi • Kachna & Kachna, prso, kroketa z konfitovaného stehna, cider, štrůdl ze sladkých brambor, fava fazole a jablko pink lady • Dvakrát pečené květákové suflé s Gruyére sýrem a lanýžovou omáčkou

Dezerty a sýry

Klárčin Sachr s hořkou čokoládou, meruňkami a čokoládovou zmrzlinou • Punčové koule, grep, domácí tonic, Gin, citrónová trubička a sušené maliny • Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí a fíkovým chutney, dýňovými krekry a ořechy v medu

Více z rubriky Gastro

  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
  • Pavlova z Lagarta

    Anna Pavlova byla baletkou, která vzbuzovala zájem, kamkoliv přišla. Nechodila, jen se nesla jako pírko, které se vznáší vzduchem elegantně a...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Zkušený šéfkuchař Radek David posílil kuchařský tým Aramarku

    Velká změna se odehrála v českém kuchařském světě. Jeden z nejzkušenějších šéfkuchařů v republice mění po dlouhých dvaceti letech dres. Nemíří...

    Marek Zelený26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.