Sociální sítě
Nahoru

Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu, které se svým týmem připravil šéfkuchař Marek Fichtner.

Hosté budou moci vybírat z několika předkrmů, sezónních hlavních chodů a celé menu samozřejmě završit výběrem z dezertů. To vše pečlivě spárované buď s vínem nebo netradičně také s fermentovanými domácími limonádami.

Toto podzimní menu jsem sestavil společně s mými talentovanými kolegy, jelikož týmová práce i při tvorbě menu je důležitá pro profesní rozvoj nadaných talentů. Menu bych rád obměňoval 4x do roka dle ročních období v návaznosti na sezónnost produktů. Volili jsme ingredience, které jsou zajímavé a málokdo z našich hostů si je připraví sám doma. Například teleci brzlík, foie gras, topinambury, smrže, soufflé, hovězí žebro v Rioja atd. Další zajímavostí je naše nabídka nealkoholických drinků, které fermentují naši cukráři v různých příchutích“ upřesňuje šéfkuchař Marek Fichtner.

Čtyřicetimístný kulinářský Trezor se bude otevírat každou středu a čtvrtek večer a vzhledem k omezené kapacitě je doporučeno včas si rezervovat místa na webu.

Předkrmy a polévka

Hříbkové pelmeni s černým lanýžem, houbové consommé, vyzrálý horský sýr a česnekové pyré • Telecí brzlík s bramborem konfitovaným v kachním sádle, lišky, zelený chřest a zauzená ryzlink omáčka • Foie gras terina s kakaem, švestky, pistácie a brioška • Polévka ze zauzených topinambůr se smrži, čipsy, roláda z perličky a lískové ořechy • Máslová dýně s vyšlehaným sýrem zrajícím v popelu, granola z piniových oříšků a glazé z granátových jablek

Hlavní chody

Štika & mandle s perníkovou omáčkou, bramborová terina, pastinákové parissienne, kadeřávek a mandlové pyré • Kanec & šípek, hřbet ve slanině Iberico, ramínko v šípkové omáčce, kapustová rolka a kaštanová nádivka • Hovězí žebro & morek, omáčka z Rioja, pyré ze zkaramelizované bílé cibule, celerový fondant a grilovaný pak choi • Kachna & Kachna, prso, kroketa z konfitovaného stehna, cider, štrůdl ze sladkých brambor, fava fazole a jablko pink lady • Dvakrát pečené květákové suflé s Gruyére sýrem a lanýžovou omáčkou

Dezerty a sýry

Klárčin Sachr s hořkou čokoládou, meruňkami a čokoládovou zmrzlinou • Punčové koule, grep, domácí tonic, Gin, citrónová trubička a sušené maliny • Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí a fíkovým chutney, dýňovými krekry a ořechy v medu

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.